Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 15 κρούσματα και ένας θάνατος σε 24 ώρες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 15 κρούσματα και ένας θάνατος σε 24 ώρες Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.591. Το 56% είναι άνδρες.

Στο ίδιο διάστημα, ακόμα ένας ασθενής έχασε τη ζωή του και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 140. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 75.170 κλινικά δείγματα. Τα 591 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.286 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, στην χώρα μας 1.374 άτομα έχουν αναρρώσει, οι 428 μετά από νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο και 946 στο σπίτι τους. 

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 38 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 87% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 74 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί πάνω από 3.248.000 κρούσματα και 229.399 θάνατοι. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, 1.016.000 ανέρρωσαν και έγιναν καλά. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM