Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών - Μετά από κρούσμα

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών - Μετά από κρούσμα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε προσωρινή, καραντίνα τέθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Epirus TV News πρόκειται για 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας. Από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της, ενώ τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε σε άμεση επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Μετά το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους με το προσωπικό να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, για μια εβδομάδα το Κέντρο Υγείας θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά ενώ αναστέλλεται η συνταγογράφηση, η εξέταση τακτικών περιστατικών και η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων. Τέλος όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη απολύμανσ

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 3.256, εκ των οποίων το 54,9% άνδρες αφορά άνδρες. Από αυτά, 716 (22,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.822 (56,0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM