Συναγερμός στην Νέα Καβάλα του Κιλκίς αλλά και τον Βόλο μετά από θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε δύο εγκύους.

 

Στην περίπτωση του Κιλκίς πρόκειται για έγκυο γυναίκα που διαμένει σε δομή μεταναστών στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας στο Κιλκίς.

 

Στη δομή βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου λαμβάνει δείγμα για τεστ από 500 άτομα.

 

Σύμφωνα με το voria.gr, μετά την κοινοποίηση του κρούσματος έκλεισαν άμεσα έξι σχολεία, στα οποία φοιτούν προσφυγόπουλα, ενώ η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης, με την παρουσία ανδρών της αστυνομίας στο σημείο.

 

Σε συναγερμό τέθηκε και ο τοπικός δήμος Παιονίας από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.

 

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, «αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή.

 

Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

 

Τόνισε δε πως «προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Και παράλληλα, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή».

 

Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

 

Κρούσμα σε έγκυο και στον Βόλο

 

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και μία έγκυος στον Βόλο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ  το δεύτερο τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε μία 30χρονη έγκυος, μητέρα ενός παιδιού, η οποία διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, βγήκε θετικό. Θετικός στον κορωνοίό και ο σύζυγός της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

 

Ο σύζυγός της γυναίκας εργάζεται ως γυμναστής και είναι προπονητής σε  ακαδημία παιδικού ποδόσφαιρο. Το γεγονός αυτό εντείνει την ανησυχία των αρχών ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ακαδημία κλείνει προσωρινά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews, η νεαρή Βολιώτισσα παρουσίασε προχθές, συμπτώματα πυρετού και μετέβη σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ διάγνωσης κορωνοϊού, τα αποτελέσματα του οποίου, βγήκαν θετικά, με συνέπεια να μεταφερθεί χθες βράδυ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

H 30χρονη νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ ο σύζυγός της έχει τεθεί σε καραντίνα.

 

Παράλληλα, η Επιτροπή λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών της 30χρονης, προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με όσους συναναστράφηκε.

 

Οι γονείς του ζευγαριού έχουν τεθεί σε προληπτική 15ήμερη καραντίνα.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι φέρεται να ήρθε σε επαφή με άτομα, ένα ζευγάρι Γερμανών, που ήρθαν πρόσφατα απ΄το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με δήλωσή τους, έκαναν προληπτικά το τεστ στο ιό και βγήκε αρνητικό.

 

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ/ voria.gr/magnesiamews