Κορωνοϊός: Κινητοποιήσεις γιατρών-νοσηλευτών σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη για τα προβλήματα στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Κινητοποιήσεις γιατρών-νοσηλευτών σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη για τα προβλήματα στα νοσοκομεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα γιατροί και νοσηλευτές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

H ΠΟΕΔΗΝ είχε προγραμματίσει δίωρη στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 10.00 π.μ. και στο πλαίσιο αυτό οι υγειονομικοί έκαναν συγκεντρώσεις στους αύλειους χώρους των νοσοκομείων. Γιατροί και νοσηλευτές διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, ζητούν ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις και ΜΕΘ, ενώ ζητούν και την πραγματοποίηση rapid test σε όλους τους υγειονομικούς.

Κορωνοϊός: Κινητοποιήσεις γιατρών-νοσηλευτών σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη για τα προβλήματα στα νοσοκομεία Facebook Twitter
EUROKINISSI

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν και προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα.

Η ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει τις παθογένειες του Συστήματος Υγείας που προέρχονται από την ελλιπή στελέχωση και χρηματοδότηση. «Είχαμε επισημάνει από το πρώτο κύμα της πανδημίας ότι η μετατροπή του Συστήματος στην αντιμετώπιση μίας νόσου του κορωνοϊού αυξάνει την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις. Πολλά από τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές για την διενέργεια εργαστηριακών τεστ για κορωνοϊό. Καθυστερούν να εκδοθούν 1 έως 3 ημέρες και έτσι δεν διεκπεραιώνονται έγκαιρα με κίνδυνο διασποράς».

Μάλιστα οι γιατροί και νοσηλευτές της χώρας ζητούν άμεσα προσλήψεις προσωπικού. «Η μετατροπή των Γενικών ΜΕΘ, των καρδιοχειρουργικών μονάδων, των αιθουσών ανάνηψης, των χειρουργικών αιθουσών σε ΜΕΘ κορωνοϊού θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών αφού διασωληνωμένα περιστατικά θα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους αναμένοντας κλίνες ΜΕΘ» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM