Κορωνοϊός– Γκάγκα: Όλα έτοιμα για θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα στα περιφερειακά νοσοκομεία

Κορωνοϊός– Γκάγκα: Όλα έτοιμα για θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα στα περιφερειακά νοσοκομεία Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Oλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα και στα περιφερειακά νοσοκομεία ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, έκανε λόγο για πίεση στα νοσοκομεία της περιφέρειας, καθώς συνεχίζουν να φροντίζουν χιλιάδες non Covid περιστατικά. Όπως σημείωσε μόνο τον περασμένο μήνα και μόνο τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ νοσήλευσαν σχεδόν 17.000 ασθενείς non Covid.

Σε ερώτηση σχετικά με την έλλειψη αναισθησιολόγων ανέφερε ότι στο εξής θα ορίζονται οι θέσεις που απαιτούνται ανά ειδικότητα για να καλύψουν τις ανάγκες, ώστε σταδιακά να εκλείψουν τυχόν κενά πανελλαδικά.

Τέλος, υπογράμμισε πως οι πόροι που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορούν να αξιοποιηθούν για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών, ακόμη και για την κατασκευή νέων νοσοκομειακών μονάδων. Ανέφερε ακόμη ότι γίνονται ενέργειες για να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις σε νευραλγικά τμήματα, είτε με νέες προσλήψεις είτε με μετακινήσεις γιατρών από άλλες περιοχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ