Κορωνοϊός: Έτσι απολυμαίνονται τα αεροσκάφη της Aegean - Πώς καθαρίζεται ο αέρας

Κορωνοϊός: Έτσι απολυμαίνονται τα αεροσκάφη της Aegean - Πώς καθαρίζεται ο αέρας Facebook Twitter
Φωτογραφία: Aegean
0

Ένα βίντεο με τα ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που λαμβάνει η Αegean σε όλα τα στάδια του ταξιδιού δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ η εταιρεία συνδέει και πάλι τη Θεσσαλονίκη με έξι προορισμούς του εξωτερικού. 

Ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές μετακινήσεις που ανακοινώθηκαν για τον κορωνοϊό, η Aegean και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προχώρησαν ήδη στην εφαρμογή νέων ενισχυμένων μέτρων και διαδικασιών που εξασφαλίζουν την προστασία και την ασφάλεια των ταξιδιωτών από την άφιξη στο αεροδρόμιο και την προετοιμασία της πτήσης , έως το ασφαλές και άνετο ταξίδι, μέχρι και την αποβίβαση.

Πώς γίνεται ο καθαρισμός και η απολύμανση στα αεροσκάφη


Σύμφωνα με τον διευθυντής Υπηρεσιών Εδάφους της Aegean, Πάνο Νικολαϊδη Ο αέρας στο αεροπλάνο είναι πολύ καθαρός γιατί ανακυκλώνεται και ανανεώνεται κάθε 3 λεπτά με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας φίλτρων, τα οποία συγκρατούν το μεγαλύτερο ποσοστό βακτηριδίων και ιών. Ο ίδιος αναφέρει ότι από την αρχή της πανδημίας η εταιρεία χρησιμοποιεί ειδικά εγκεκριμένα απορρυπαντικά ενώ έχει διπλασιαστεί ο χρόνος καθαρισμού μεταξύ των πτήσεων. 

 

Ξεκινούν οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη σε προορισμούς του εξωτερικού 

Μετά τη μερική άρση των περιορισμών στις πτήσεις από και προς το εξωτερικό και από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», που ανακοινώθηκε εχθές, η Aegean ενημερώνει ότι από τις 15 Ιουνίου προχωρά την επανέναρξη των απευθείας δρομολόγιών της, από και προς τη Θεσσαλονίκη, με βασικούς προορισμούς εξωτερικού και υπό την αίρεση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των χωρών.

Συγκεκριμένα ξεκινούν, οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη και τη Λάρνακα. Ενώ, μόλις ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών και η άρση των περιορισμών πρόσβασης στο Ισραήλ, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ.

Οι συχνότητες θα είναι αρχικά περιορισμένες, αλλά θα αυξάνονται ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού και τη δυναμική των κρατήσεων και πάντα με την έγκριση των αρχών για την επαναδραστηριοποίηση προς διαφορετικές χώρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε, ο στόχος της εταιρείας είναι να εξυπηρετήσει όσο μπορεί περισσότερο και σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας.

Με την έναρξη και των δρομολογίων αυτών προς το εξωτερικό, οι άμεσες συνδέσεις με προορισμούς από Θεσσαλονίκη για το εσωτερικό και το εξωτερικό, φτάνουν τις 20, αφού ήδη έχει ξεκινήσει και θα αυξάνεται κατά τον Ιούνιο η επαναδραστηριοποίηση και στο εσωτερικό δίκτυο, με την άμεση διασύνδεση προς Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο, Χίο, Λήμνο, Καλαμάτα, ενώ αργότερα προστίθενται και Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Η Aegean υπενθυμίζει ότι οι αλλαγές σε περιοριστικά μέτρα που συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη της πανδημίας και επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές, που είτε επεκτείνουν τους ισχύοντες περιορισμούς, είτε επιτρέπουν την επαναφορά των διασυνδέσεων με συγκεκριμένες περιοχές ή χώρες, επιφέρουν αναπόφευκτα αλλαγές στον προγραμματισμό της εταιρείας. Σύμφωνα με την εταιρεία, στις αλλαγές αυτές, η Aegean προσαρμόζεται με ταχύτητα, προσφέροντας ταυτόχρονα αυξημένη ευελιξία και στους επιβάτες της τόσο στην αλλαγή υπαρχόντων εισιτηρίων όσο και σε νέες κρατήσεις.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ