Κορωνοϊός: Εντατικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος

Κορωνοϊός: Εντατικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος Facebook Twitter
MotionTeam
0

Σε εντατικούς ελέγχους στη Θεσσαλονίκη για εντοπισμό τυχόν άλλων κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού θα προβούν σήμερα οι υγειονομικές αρχές, μετά τον εκεί εντοπισμό του πρώτου στην Ελλάδα σχετικού κρούσματος.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου εντοπίστηκε το νέο στέλεχος, ότι δεν πρόκειται για ενδοεκκλησιαστική διασπορά.

«Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους είναι εδώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας και όχι ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση με την εξαίρετη συνεργασία της Μητρόπολης και των ανθρώπων των ενοριών που εμπλέκονται προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους, με μοριακούς ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή, ακολουθούμε το μονοπάτι των επαφών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το κρούσμα απάντησε, πως «Δεν γνωρίζουμε από που προήλθε. Γι' αυτό γίνεται ιχνηλάτηση, για να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε ενδείξεις και θα πάρουμε τα μέτρα που χρειάζεται», ενώ αναφορικά με τους εμβολιασμούς επισήμανε: «Δεν θα επηρεάσει τους εμβολιασμούς. Προχωράμε με βάση το σχέδιο μας. Παραμένουμε πιστοί στο αρχικό μας σχέδιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας που επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε ότι θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί και αν υπάρχει και άλλο στέλεχος. «Θα ενημερωθείτε το επόμενο διάστημα για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε εάν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Μέτρα, μάσκες όλοι» σημείωσε.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί. «Πρέπει να ανταποκριθούμε και σε αυτήν την πρόκληση. Για μια ακόμη φορά πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καταστάσεων. Κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να πάρει μπρος η οικονομία μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα πρέπει πάλι να ληφθούν μέτρα», είπε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ