Κορωνοϊός: «Δυο κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους σε Αττική και Κρήτη»

Κορωνοϊός: «Δυο κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους σε Αττική και Κρήτη» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία εντοπίστηκαν στη χώρα μας. 

Πρόκειται για δύο «ορφανά» κρούσματα που εντοπίστηκαν στον γενικό πληθυσμό και όχι στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Open. 

Το ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην Αττική, - κατά πληροφορίες στην Αθήνα - ενώ το άλλο στην Κρήτη. Και οι δύο πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα και ακολουθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μέχρι τώρα, από το Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως τα προηγούμενα 24 κρούσματα είχαν ανιχνευτεί στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 566 νέες μολύνσεις εκ των οποίων οι 256 στην Αττική και 72 στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 320 ενώ ακόμη 30 ασθενείς με Covid-19 έχασαν τη μάχη με τη νόσο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM