Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάζονται τις τελευταίες μέρες σε γάμους ανά την Ελλάδα.

 

Τελευταία περίπτωση αυτή τς Λάρισας, όπου σύμφωνα με το onlarissa.gr φέρεται να έχουν καταγραφεί τρία θετικά κρούσματα.

Το ένα από αυτά είχε εντοπιστεί σε καλεσμένο σε γαμήλια τελετή που τελέστηκε σε ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

 

Πλέον οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε διαδικασία ιχνηλάτισης των επαφών του καλεσμένου.

 

Στην ίδια περιοχή όμως, ένα από τα κρούσματα αφορούσε σε ειδικευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Κατόπιν εντολής της διοίκησης, ακολούθησε απολύμανση στους χώρους του νοσοκομείου.

 

Ανησυχία για τους γάμους 

 

Ο γάμος στη Λάρισα είναι ο τέταρτος κατά σειρά, όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό χθες, μία ακόμα νεαρή καλεσμένη σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

 

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σημειώνεται δε πως συνολικά καταγράφηκαν στην Αλεξανδρούπολη εννέα κρούσματα που συνδέονται με τον γάμο.

 

Ήδη είχαν προηγηθεί δύο γάμοι σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, όπου είχαν σημειωθεί αρκετά κρούσματα.

 

Χτες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα κορωνοϊού εκ των οποίων μόλις τα 10 ήταν εισαγόμενα.

 

Στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν επτά κρούσματα, εκ των οποίων δύο συνδέονται με γάμο, ενώ ακόμη δύο κρούσματα στην Πέλλα συνδέονται, επίσης, με τον γάμο.

 

Η κατανομή των νέων περιστατικών έχεις ως εξής: οκτώ εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ δύο είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.

 

Εικοσιοκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, εννέα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης, δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

 

Επτά κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, από τα οποία 2 συνδεόμενα με τον γάμο της Θεσσαλονίκης, τέσσερα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, πέντε στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας, τρία στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, δύο στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων και από ένα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, το οποίο συνδέεται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.

 

Τέλος δύο κρούσματα σημειώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

 

Με πληροφορίες του onlarissa.gr