Κόντρα Πατούλη - Δούρου για το κτίριο της Περιφέρειας και την μετεγκατάσταση υπηρεσιών

Κόντρα Πατούλη - Δούρου για το κτίριο της Περιφέρειας και την μετεγκατάσταση υπηρεσιών Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ρένας Δούρου και του Γιώργου Πατούλη για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Να πάρει θέση σχετικά με την αγορά του νέου κτιρίου για την εγκατάσταση των υπηρεσιών του Κεντρικού Τομέα και των επιτελικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, καλεί με επιστολή της τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για να μη βρεθεί η Περιφέρεια «ενώπιον σοβαρών δικαστικών διενέξεων».

Η ίδια παραθέτει την από 12.7.2019 επιστολή της ιδιοκτήτριας εταιρείας η οποία κάνει λόγο για «επί μακρύ χρονικό διάστημα δέσμευση του ακινήτου» που «δημιουργεί σοβαρά βάρη στην εταιρεία», ενώ καταλήγει: «με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας, σας καλούμε να μας γνωρίσετε, το αργότερο εντός δέκα ημερών από τη λήψη της παρούσης, πότε θα υπογράψουμε τη σύμβαση αγοραπωλησίας του Ακινήτου».

«Επειδή, το παράδειγμα της πολιτικής που ακολούθησα τα πέντε χρόνια δεν συνάδει με τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων μέσω ανακοινώσεων και παρερμηνειών και επειδή θα ήθελα να εκφράσετε τη βούλησή σας για την αγορά του εν λόγω κτιρίου, ως επόμενος Περιφερειάρχης, σας αποστέλλω την από 12.7.2019 επιστολή της ιδιοκτήτριας εταιρείας και παρακαλώ για τις απόψεις σας επί του θέματος, προκειμένου να ολοκληρώσω την πρωτοβουλία μου αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Η Ρένα Δούρου επισημαίνει ότι «από την πρώτη μας συνάντηση, μετά τις περιφερειακές εκλογές, στις 12 Ιουνίου 2019, συζητήσαμε για μία σειρά ζητημάτων και συμφωνήσαμε να έχουμε επικοινωνία για τα κρίσιμα ζητήματα που θα κληθείτε να χειριστείτε άμεσα μετά την 1η Σεπτεμβρίου».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Αττικής καλείται κάθε χρόνο να πληρώνει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε ενοίκια μισθωμένων ακινήτων για τη στέγαση των δεκάδων υπηρεσιών της, προκειμένου να εξυπηρετεί τους πολίτες, «αποφασίσαμε την αγορά κτιρίου από την Περιφέρεια Αττικής που θα λειτουργεί ως κεντρικό κτίριο». «Η συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα ιδιόκτητο ακίνητο της Περιφέρειας Αττικής, θα έχει πολλαπλάσιο οικονομικό όφελος για την Περιφέρεια και σημαντική εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος».

Η απάντηση Πατούλη 

Επισημαίνοντας ότι αναλαμβάνει τη διοίκηση της Περιφέρειας την 1η Σεπτεμβρίου, απάντησε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στη σχετική επιστολή της νυν περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με την οποία τον κάλεσε να πάρει θέση σχετικά με το ζήτημα της αγοράς νέου κτιρίου για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

«Πλέον της συνοπτικής ενημερώσεώς μου επί σοβαρών εκκρεμών θεμάτων της Περιφέρειας Αττικής, όπως είχατε και έχετε, την προς τούτο ευγενή καλοσύνη, κάθε θέμα της Περιφέρειας Αττικής θα αντιμετωπισθεί απ΄τη νέα Διοίκηση και κατά τα οριζόμενα στο νόμο, από 1.9.2019 και εν συνεχεία», τονίζει στην απαντητική του επιστολή ο κ. Πατούλης.

Ενώ υπενθυμίζει ότι o συνδυασμός του «ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική», στις 18 Ιουλίου «εξέδωσε δελτίο Τύπου, με το οποίο άσκησε κριτική και εξέφρασε την πολιτική άποψή του επί του θέματος, με την εξαιρετική, όμως, σημείωση, ότι εσείς γνωρίζετε και σε βάθος, τα νομικά και οικονομικά, καθώς και τα πραγματικά δεδομένα εκκρεμών υποθέσεων της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και το προαναφερόμενο και έχετε την απόλυτη ευθύνη λήψης αποφάσεων επ' αυτών, μέχρι την 31.8.2019».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Έχω γράψει πολλά κατά της κ. Δούρου, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα σε αυτή την χρονικά μεταβατική συγκυρία, έχει λογική να ζητάει να τοποθετηθεί ο κ. Πατούλης.Ο οποίος της απαντάει "έχετε την απόλυτη ευθύνη λήψης αποφάσεων επ' αυτών, μέχρι την 31.8.2019"... Πηγή: www.lifo.grΤυπικά έχει δίκιο. Αλλά - προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη διαδοχή και η χρηστή διαχείριση δημόσιου χρήματος -, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ με δημόσια δήλωσή του να τοποθετηθεί ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.Η "ουδετερότητα" είναι περίεργη και χαρακτηρίζεται ανεύθυνη στάση. Γιατί, αν δεν του ζητούσαν να τοποθετηθεί, θα έλεγε "μας δέσμευσε η προηγούμενη Διοίκηση".Τώρα που ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗΣ, αυτό το δικαίωμα το αποποιείται.Οπότε, αν προκύψει τελικά επιβάρυνση του Δημόσιου με "ράβε-ξήλωνε", ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΤΟΥΛΗ.