Κολυδάς για τη φωτιά στην Πάρνηθα: Ριπές ανέμου που φτάνουν τα 8 μποφόρ - Πότε θα εξασθενήσουν

Κολυδάς για τη φωτιά στην Πάρνηθα: Ριπές ανέμου που φτάνουν τα 8 μποφόρ - Πότε θα εξασθενήσουν Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Οι ριπές του ανέμου στη φωτιά στην Πάρνηθα φτάνουν τα 8 μποφόρ τοπικά, όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο X (twitter) ο επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ο κύριος Κολυδάς αναφέρει πως το μελτέμι στην Αττική, ιδίως στα ανατολικά του λεκανοπεδίου είναι ενισχυμένο, με ριπές που τοπικά φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στα βόρεια της Αττικής και ειδικά στην περιοχής της Πάρνηθας, «οι μέσες εντάσεις είναι μικρότερες, όμως τοπικά οι ριπές του ανέμου και εκεί φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι θα εξασθενήσουν από τις 8 το απόγευμα  και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο αναμένεται νέα ανίσχυση από τα ξημερώματα της Κυριακής, με μικρότερες, πάντως, εντάσεις σε σχέση με τις σημερινές.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:
ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 
✅Ενισχυμένο το πεδίο των ανέμων στην Αττική κυρίως στα ανατολικά , όπου οι ριπές του ανέμου τοπικά φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στα βόρεια της Αττικής στην περιοχής της Πάρνηθας οι μέσες εντάσεις είναι μικρότερες, όμως τοπικά οι ριπές του ανέμου και εκεί φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ μέχρι τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ βαθμιαία θα υπάρξει εξασθένηση του πεδίου ανέμου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
✅Eκ νέου ενίσχυση προβλέπεται από τα ξημερώματα της Κυριακής  με μικρότερες  εντάσεις σε σχέση με τις σημερινές.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα 

Ελλάδα / Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα 

Πυλώνες υψηλής τάσης στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής - Έρχονται 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από την περιφέρεια - Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα 
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM