Κλείνουν όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα

Κλείνουν όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα Facebook Twitter
4

Το κλείσιμο όλων των σχολείων αλλά και των πανεπιστημίων - IEK στην Ελλάδα, λόγω κοροναϊού, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για τις επόμενες 14 ημέρες.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία έως την 25η Μαρτίου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανό παραμένει και το σενάριο ματαίωσης των παρελάσεων για την εθνική επέτειο. upd: Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας κλείνουν και όλα τα φροντιστήρια για τις επόμενες ημέρες. 

Ο υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έκτακτα, προληπτικά μέτρα, υπογραμμίζοντας πως οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού. Αναφερόμενος στην ατομική, υπογράμμισε πως αυτή «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Το πρωί το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στην Ελλάδα σε 89. Ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ πληθαίνουν οι έγκυρες και ασφαλείς πληροφορίες για ακόμα περισσότερα κρούσματα που δεν έχουν ακόμα συμπεριληφθεί στην επίσημη λίστα. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, έχει συγκαλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τον κοροναϊό στις 6μ.μ, στην οποία θα μετάσχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί, το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε πέντε νέα κρούσματα κοροναϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 89. Τα τέσσερα από αυτά τα κρούσματα αφορούν σε είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα

 

Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκαλούν στις υγειονομικές αρχές τα τέσσερα κρούσματα άγνωστης προέλευσης στην Αττική, που δεν συνδέονται με ταξιδιώτες ή στενή επαφή τους. Για τα τέσσερα κρούσματα δεν έχει τεκμηριωθεί ιστορικό έκθεσης, ενώ η διαδικασία επιδημιολογικής διερεύνησης και ιχνηλάτησης των επαφών τους βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΕΟΔΥ.

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Πάρα πολύ σωστή η κίνηση της κυβέρνησης. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε ο καθένας τον εαυτό του. Ακόμα και αν είναι κανείς νέος και υγιής, και το παίρνει αψήφιστα, πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει να γίνει φορέας του ιού και να τον μεταδώσει σε ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αν γίνει αυτό, τα νοσοκομεία θα βουλιάξουν, όπως στην Ιταλία. Το σύστημα υγείας θα λυγίσει. Οφείλουμε να σκεφτούμε και να δράσουμε συλλογικά, σαν ενότητα! Μόνο έτσι θα υπερνικήσουμε αυτό το εμπόδιο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ