Κικίλιας: Ανησυχητική κατάσταση στην δυτική Αττική - Οι 8 περιοχές της Ελλάδας με τα περισσότερα νέα κρούσματα

Κικίλιας: Ανησυχητική κατάσταση στην δυτική Αττική - Οι 8 περιοχές της Ελλάδας με τα περισσότερα νέα κρούσματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η κατάσταση παραμένει πιεστική στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Αυξάνονται οι «θετικοί» ηλικιωμένοι

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που επικοινώνησε με τον υπουργό, οι νέες μολύνσεις κορωνοϊού στην ηλικιακή κατηγορία των 75+ καθώς και στις ηλικίες 65 έως 74 ετών έχουν αυξηθεί κατά 5% τον τελευταίο μήνα ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των κρουσμάτων εντοπίζεται σε πολίτες μεταξύ 40 και 64 ετών. 

Οι περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα

 

Τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εφτά ημέρες σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Φλώρινα. 

Η πληρότητα των ΜΕΘ

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «μετά από πέντε εβδομάδες lockdown, παρατηρείται σταθεροποίηση στις ΜΕΘ» και στα νοσοκομεία μόλις τις τελευταίες τρεις ημέρες οι εισαγωγές είναι ίσες στον αριθμό με τα εξιτήρια. Η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ανέρχεται σε 83% στην επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη. 

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης; Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία;»» αναρωτήθηκε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως η κινητικότητα παρουσιάζει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown.

«Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ