Κέρκυρα: Μητέρα με παιδί ΑμεΑ καταγγέλλει πως τους κατέβασαν από πλοίο «στη μέση του πουθενά»

Κέρκυρα: Μητέρα παιδιού ΑμεΑ καταγγέλλει πως τους κατέβασαν «στη μέση του πουθενά» από πλοίο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Απαράδεκτη συμπεριφορά σε πλοίο από την Κέρκυρα με προορισμό τους Παξούς, καταγγέλλει μια μητέρα που, όπως λέει, αναγκάστηκε με τον ΑμεΑ γιο της να αποβιβαστούν «στην μέση του πουθενά» ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. 

Στην καταγγελία της, που δημοσίευσε το corfutvnews.gr, αναφέρει πως στις 15 Αυγούστου θέλησε να επισκεφτεί τους Παξούς με τον γιο της και επιβιβάστηκαν στο συγκεκριμένο πλοίο.

Η γυναίκα καταγγέλλει πως κάποια στιγμή την πλησίασε, ο κατά δήλωση του μηχανικός του πλοίου και της είπε ότι θα τους αποβιβάσουν στο λιμάνι της Λευκίμμης «γιατί το παιδί της ενοχλεί τους άλλους επιβάτες».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CorfuPress.com, ξαφνικά την επισκέφθηκε ο μηχανικός του πλοίου, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε να της πει το όνομα του και την διέταξε -όπως τονίζει χαρακτηριστικά- να κατέβει από το πλοίο με τον γιο της, καθώς «το παιδί μιλούσε στον κόσμο και υπήρχαν παράπονα επιβατών». 

Όπως αναφέρει, μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο κινδύνεψαν να πάθουν ηλίαση, ενώ η γυναίκα αναγκάστηκε να πληρώσει επιπλέον 70 ευρώ προκειμένου να επιστρέψει στην πόλη της Κέρκυρας με ταξί.

Η γυναίκα προέβη σε δημόσια καταγγελία για το περιστατικό στέλνοντας επιστολή στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, το Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, τον Λιμενάρχη Κέρκυρας, τον Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες και τα μέσα ενημέρωσης.

Η καταγγελία: 

Κέρκυρα: Μητέρα παιδιού ΑμεΑ καταγγέλλει πως τους κατέβασαν «στη μέση του πουθενά» από πλοίο Facebook Twitter
Κέρκυρα: Μητέρα παιδιού ΑμεΑ καταγγέλλει πως τους κατέβασαν «στη μέση του πουθενά» από πλοίο Facebook Twitter

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας για την καταγγελία

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας καταδίκασε την συμπεριφορά που αντιμετώπισε πρόσφατα άτομο με αναπηρία με την μητέρα του σε πλοίο που κατευθυνόταν από την Κέρκυρα προς τους Παξούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με λύπη και θυμό ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας ενημερώθηκε από μητέρα ατόμου με αναπηρία αλλά και από τα ΜΜΕ ένα θλιβερό γεγονός, την αποβίβασή τους από πλοίο που εκτελεί τουριστικές διαδρομές και ενώ είχε προορισμό από Κέρκυρα προς Παξούς, τους αποβίβασε – εγκατέλειψε υποχρεωτικά στο Λιμάνι της Λευκίμμης, με αιτιολογία την συνομιλία που είχε γιός της άτομο με αναπηρία με συνταξιδιώτες τους, θέτοντας σε μεγάλη ταλαιπωρία, οικονομική ζημιά, κίνδυνο της υγείας τους και ιδιαίτερα του ατόμου με αναπηρία και βεβαίως μείωση της αξιοπρέπειάς τους, περιθωριοποιώντας τους και εγκαταλείποντάς τους σε μία άγνωστη και απομακρυσμένη περιοχή.

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη αυτή ενέργεια των υπεύθυνων του πλοίου και μάλιστα ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης της 15 ης Αυγούστου της Παναγιάς, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, ως πράξη ντροπής και δυσφημιστική για την πολιτισμική Κέρκυρα, την διεθνώς αναγνωρισμένη φιλόξενη Κέρκυρα, ως πράξη αντικοινωνική, ρατσιστική που αντιβαίνει εκτός από Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την κείμενη νομοθεσία και τα άρθρα 16 και 21 του Ελληνικού Συντάγματος, και την Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή ως Νόμος 4074/2012.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία έδωσαν μεγάλους αγώνες για την κατάργηση των διακρίσεων, για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, και ιδιαίτερα σήμερα βρίσκονται σε διαβούλευση με την Ελληνική Κυβέρνηση με υπεύθυνο τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, για την σύνταξη του Σχεδίου Δράσης της Κυβέρνησης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Ως Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία συμπαραστεκόμαστε στην ηρωϊδα μάνα του ατόμου με αναπηρία, που με τεράστιους αγώνες και κοινωνικές, επαγγελματικές θυσίες καταφέρνει να μεγαλώσει το παιδί της, μέσα σε αντίξοες οικονομικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές, προνοιακές συνθήκες, και ζητούμε από τους υπεύθυνους φορείς να διερευνηθεί το θλιβερό αυτό συμβάν και αν έχει συμβεί να αποδοθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους υπεύθυνους του πλοίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ