Καθολικό lockdown στο Ραπτόπουλο: Το ένα πέμπτο του χωριού με κορωνοϊό - 1 νεκρός και 7 διασωληνωμένοι

Καθολικό lockdown στο Ραπτόπουλο: Το ένα πέμπτο του χωριού με κορωνοϊό - 1 νεκρός και 7 διασωληνωμένοι Facebook Twitter
Σε καθολικό lockdown το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας - Το ένα πέμπτο του χωριού με κορωνοϊό (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας με τα μέτρα καθολικού lockdown να έχουν τεθεί σε εφαρμογή μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν.

Η Πολιτική Προστασία έχει θέσει την περιοχή σε καθολικό lockdown μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο χωριό. Οι κάτοικοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ υπάλληλοι του Δήμου διανέμουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ανάμεσα στα 30 κρούσματα υπάρχουν και 7 διασωληνωμένοι, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, ένας κάτοικος 59 ετών έχασε τη ζωή του. «Πάλεψε δυνατά, αλλά δεν τα κατάφερε. Μας έχει σοκάρει όλους, μας έχει στεναχωρήσει όλους» είπε ο δήμαρχος στο Mega.

Το ένα πέμπτο του χωριού δηλαδή 30 στους 150 περίπου κατοίκους έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό σε μία περιοχή που δεν είχε καταγράψει κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφερα ότι όλα ξεκίνησαν με μία εκδήλωση για τον εορτασμό ονομαστικής γιορτής.

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος του χωριού, Παναγιώτης Ζαχαράκης διέψευσε την είδηση λέγοντας ότι δεν υπήρξε κανέναν γλέντι και ότι όλοι τηρούν τα μέτρα.

«Ξεκίνησε με 3-4 κρούσματα πριν από 15 ημέρες, τα οποία ήταν σοβαρά με αποτέλεσμα να διασωληνωθούν δύο άνθρωποι» είπε και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια έγιναν τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έδειξε ότι υπήρχαν συνολικά 16 κρούσματα στο χωριό.

«Εμείς εδώ τηρούμε τους κανόνες, όλα τα καταστήματα είναι κλειστά. Το πρώτο κρούσμα ήρθε από μακριά» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαράκης

Από τους ελέγχους που έγιναν από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του EOΔΥ στα χωριά του Δήμου Αγράφων, Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη, δεν εντοπιστήκαν άλλα κρούσματα πλην του Ραπτόπουλου, με τα περισσότερα άτομα να είναι ασυμπτωματικά.

Τα μέτρα που ισχύουν στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας

 

-Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ' οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.

- Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

-Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως 15-12-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ