«Καθαρή Αθήνα»: Εντατικές δράσεις του Δήμου στις γειτονιές

«Καθαρή Αθήνα»: Εντατικές δράσεις του Δήμου στις γειτονιές Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στις γειτονιές της πόλης, με στόχο την καθαριότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πρωτεύουσα.

Σήμερα το πρωί, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας έπλυναν με πεπιεσμένο νερό και ειδικό απολυμαντικό υγρό, την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο και ο Δήμος έχει αποφασίσει, πέραν την καθημερινής φροντίδας, να προβαίνει τακτικά σε συνολικότερες παρεμβάσεις, που να διατηρούν την καλύτερη δυνατή εικόνα για κατοίκους και επισκέπτες.

«Το στοίχημα για τον Δήμο της Αθήνας είναι να δίνει το «παρών» καθημερινά και σε κάθε γωνιά της πόλης. Σήμερα, καθαρίζουμε και φροντίζουμε την πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα. Κάθε μέρα εδώ, παντού στην Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση στο Facebook του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για την σημερινή παρέμβαση στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Καθαρή Αθήνα»: Εντατικές δράσεις του Δήμου στις γειτονιές Facebook Twitter
«Καθαρή Αθήνα»: Εντατικές δράσεις του Δήμου στις γειτονιές Facebook Twitter

Την Κυριακή, κλιμάκια του Δήμου προχώρησαν σε δράσεις καθαριότητας στην πλατεία Ψυρρή. «Γιατί οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες δικαιούνται το αυτονόητο. Να απολαμβάνουν κάθε γωνιά της πόλης, καθαρή, ανοιχτή. Βήμα βήμα, όλη η Αθήνα λαμπερή», σχολίασε ο δήμαρχος. 

Στα τέλη Οκτωβρίου, έγινε καθορισμός και επισκευές στον πεζόδρομοςτης Πυθέου στο λόφο Λαμπράκη.

«Καθαρή Αθήνα»: Εντατικές δράσεις του Δήμου στις γειτονιές Facebook Twitter
«Καθαρή Αθήνα»: Εντατικές δράσεις του Δήμου στις γειτονιές Facebook Twitter

Εκατοντάδες εργάτες στους δρόμους της πόλης

Από χθες, στους δρόμους της Αθήνας βρίσκονται 388 νέοι εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων που πέτυχαν στον διαγωνισμό 3Κ του ΑΣΕΠ ο οποίος έγινε το 2018. Πρόκειται για εργάτες εξωτερικών χώρων, οδηγούς απορριμματοφόρων και τεχνίτες που ενισχύουν με την παρουσία τους τον σχεδιασμό για μια πόλη πιο καθαρή και πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

«Σας υποδεχόμαστε ως συναδέλφους και ως συμπαίκτες σε μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Και πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι εδώ στην Αθήνα η λογική μας δεν είναι να καλύψουμε απλώς κάποιες θέσεις. Ψάχνουμε για ανθρώπους οι οποίοι θα γίνουν συμπαίκτες μας. Για ανθρώπους οι οποίοι θα φορέσουν την φανέλα του Δήμου Αθηναίων με υπερηφάνεια» τόνισε στην τελετή ορκωμοσίας στο Σεράφειο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων καλωσορίζοντας τους νέους εργαζόμενους αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη επισημαίνοντας: «Όλοι εμείς μαζί, πέρα και πάνω από κόμματα και παρατάξεις έχουμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα. Να γυρίσουμε την πόλη ανάποδα και να θέσουμε τις βάσεις για ένα Δήμο ο οποίος δεν θα βάζει τον δημότη απέναντι αλλά θα τον έχει δίπλα του. Για ένα Δήμο γρήγορο ευέλικτο και αποτελεσματικό. Για ένα Δήμο ο οποίος θα δίνει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα».

«Αν θέλουμε να πετύχουμε η λέξη κλειδί είναι το «μαζί». Όλοι μαζί. Περιμένουμε παρά πολλά από εσάς όπως κι εσείς πάρα πολλά από εμάς. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αν συνεργαστούμε μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλά».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ