Κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή στα φάρμακα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή στα φάρμακα σχεδιάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων σε βάθος χρόνου και κατάργηση της χρέωσης ενός ευρώ ανά συνταγή σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Η κατάργηση της χρέωσης ανά συνταγή, που είναι υπέρ του ΕΟΠΥΥ, είναι η πρώτη κίνηση που θα γίνει, είπε ο κ. Ξανθός στον ραδιοσταθμό Real, σημειώνοντας πως πρόκειται μεν για μικρή ελάφρυνση αλλά σημαντική για όσους αγοράζουν τακτικά φάρμακα.

Θα ακολουθήσει ελάφρυνση της συμμετοχής με εισοδηματικά κριτήρια και με βάση «κριτήρια χρονιότητας στη λήψη», που φαίνεται να σημαίνει πως ασθενείς που λαμβάνουν επί πολύ καιρό ένα φάρμακο θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση.

Δεν διευκρίνισε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, ούτε έκανε λόγο για το κόστος που θα επιφέρουν στα ασφαλιστικά Ταμεία και στον ΕΟΠΥΥ.

Η εξαγγελία κάποιων μέτρων αναμένεται να γίνει από τον πρωθυπουργό κατά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Δεν διευκρίνισε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, ούτε έκανε λόγο για το κόστος που θα επιφέρουν στα ασφαλιστικά Ταμεία και στον ΕΟΠΥΥ."Γιατι αλλωστε; Κουφιες προεκλογικες υποσχεσεις και οποιο θυμα τσιμπησει...