Καταργείται από 15 Μαρτίου η φόρμα PLF για όλους όσους επισκέπτονται την Ελλάδα

Καταργείται από 15 Μαρτίου η φόρμα PLF για όλους όσους επισκέπτονται την Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ASSOCIATED PRESS
0

Καταργείται από τις 15 Μαρτίου 2022 η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Η κατάργηση του PLF απλοποιεί τη διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες, μετακυλίοντας την έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Επιπλέον, η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια» όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού τονίζεται ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας-φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας – να παραμένουν ως έχουν.

Επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι στο νέο ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων παραμένει υποχρεωτική για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων η συνεργασία με ιατρό ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της COVID-19, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

  • Η χορήγηση γαντιών μίας χρήσης στο προσωπικό που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας και στους εργαζόμενους στο χώρο της κουζίνας.
  • Η κατάργηση της χρήσης γαντιών μίας χρήσης για τους τουρίστες κατά τη διάρκεια του buffet. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση απολυμαντικού υγρού.
  • Η κατάργηση των τραπεζομάντηλων μίας χρήσης.
  • Η κατάργηση του καθαρισμού επιφανειών με συσκευή ατμού θερμοκρασίας >70 βαθμών Κελσίου. Αυτό θα γίνεται ως απολύμανση, μόνο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός του δωματίου.

Το νέο ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, θα έχει ισχύ από τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σημειώνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM