Κατάληψη αναρχικών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - 11 προσαγωγές

Κατάληψη αναρχικών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - 11 προσαγωγές Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
1

Εισβολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής μια ομάδα αναρχικών και στη συνέχεια προχώρησε στην κατάληψη του χώρου.

Η διαμαρτυρία έγινε ως πράξη «αλληλεγγύης» στον Γρηγόρη Τσιρώνη, έναν από τους ληστές του Διστόμου. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 11 προσαγωγές.

Το κείμενο που αναρτήθηκε για την κατάληψη

«Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ο Δ.Σ, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ' οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας. Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα "δικαιώματα" των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών.

Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των "ληστών του Διστόμου" αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα / Απόστολος Λύτρας: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντιδρά για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

«Επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις από τον Άρειο Πάγο» αναφέρει με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αχ αυτά τα "παιδιά"...Πρέπει να καταλήξουν:αν αναγνωρίζουν τον θεσμικό ρόλο του ΔΣΑ στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης προφανώς αναγνωρίζουν και την δικαιοσύνη ως θεσμό της αστικής δημοκρατίας. Άρα αφού αναγνωρίζουν την απόφαση και το δημοκρατικό αυτής πλαίσιο γιατί δεν κάνουν ζητούν αντικατάσταση περιοριστικών όρων και μας ζαλίζουν τον έρωτα;Ίσως γιατί αν δεν πετάνε πυροτεχνήματα θα πρέπει κάποτε να κάνουμε σοβαρά την κουβέντα για το αν κάθε Ταδόπουλος ή κάθε Ταδοπούλου είχε καλάσνικοφ με σκοπό να σκοτώσει κόσμο και όχι απλά αν βρέθηκε επαρκές δείγμα DNA σε γεμιστήρα.Ως κοινωνία. Όχι στα πλαίσια μιας δίκης.