Καταγγελία καθηγητή: «Τρεις μαθητές έχασαν τη χρονιά γιατί οι γονείς τους δεν ήθελαν τα self test»

Καταγγελία καθηγητή: «Τρεις μαθητές έχασαν τη χρονιά γιατί οι γονείς τους δεν ήθελαν τα self test» Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Συνολικά τρεις μαθητές έχασαν την περσινή σχολική χρονιά καθώς οι γονείς τους δεν ήθελαν τα self test όπως καταγγέλλει ο καθηγητής Λυκείου στη Δράμα, Πρόδρομος Φωτακίδης.

Μάλιστα όπως μεταδίδει το skai.gr επικαλούμενο τον καθηγητή, φέτος οι δυο από τους τρεις μαθητές, που είναι αδέλφια, «χάθηκαν», δηλαδή δεν επανεμφανίστηκαν στο σχολείο.  

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το lockdown δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα self test. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του» είπε χαρακτηριστικά. 

Όπως τόνισε ο κ. Φωτάκης, «με τον ένα γονιό που ήμουν παρών, ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα, ότι τα self test είναι επικίνδυνα, ότι δεν προσφέρουν προστασία».

«Μάσκες φορούσαν πέρσι το Σεπτέμβριο, δεν έκαναν self test. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση» τόνισε.  Σημειώνεται ότι ο καθηγητής διευκρίνισε πως αν μαθητές πάρουν μεταγραφή «το μαθαίνουμε εμείς γιατί πρέπει να πάρουν χαρτιά».

«Μιλήσαμε σαν σχολείο κάποια στιγμή με το μεγαλύτερο αδελφό των παιδιών που είχαμε μαθητή παλιότερα και είπε ότι δε θα έρθουν στο σχολείο» σημείωσε ο καθηγητής. 

Ο κ. Φωτακίδης υπενθύμισε ότι στο Λύκειο η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχει δυσλειτουργία του νόμου. «Εννοείται ότι ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση.  Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ