Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter
8

Επιστολή έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σκύρου, το Αστυνομικό Τμήμα καθώς και τον Δήμαρχο Σκύρου. Η Επιστολή κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας. Την επιστολή συνοδεύουν εικόνες - ντοκουμέντα που καταγράφουν πολλαπλά περιστατικά κακοποίησης σκύλων οι οποίοι ζουν δεμένοι μόνιμα ενώ συνοδεύεται και μια εικόνα ενός σκυλιού που έχει πεθάνει από καιρό και έχει ακόμη δεμένη την αλυσίδα στο λαιμό του.

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter

Η επιστολή και οι φωτογραφίες:

Προς
Εισαγγελία Πρωτοδικών Xaλκιδας
Προς το
Α.Τ. Σκύρου
Προς τον
Δήμαρχο Σκύρου

Κοινοποίηση
Εισαγγελέα Α.Π.
Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ
Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας
Yπουργείο Εσωτερικών κ Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΈΜΑ: Σπαρμένο απο σκυλιά σκιάχτρα το πανέμορφο νησί της Σκύρο

Στόχος αυτής της επιστολής δεν είναι βέβαια να δυσφημήσουμε το νησί της Σκύρου αλλά να συμβάλλουμε στο να αλλάξει προς το καλύτερο αφενός η ζωή των ζώων εκεί αφετέρου η γενικότερη εικόνα του νησιού.


Χρόνια τώρα η φιλοζωική οικογένεια τόσο τοπικά όσο και κεντρικά προσπαθεί να αφυπνίσει τις αρμόδιες αρχές , αστυνομικές, εισαγγελικές, αυτοδιοικητικές κυρίως όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων των κτηνοτρόφων αλλά εις μάτην.


Κανείς δεν τους ακουμπά, κανείς δεν ενδιαφέρεται, οι όποιες δε ενέργειες γίνονται διεκπεραιωτικά χωρίς να λύνουν το θέμα , ενώ οι κτηνοτρόφοι της Σκύρου συνεχίζουν να βασανίζουν τα ποιμενικά σκυλιά τους, χειμώνα καλοκαίρι.


Στις πιο δύσβατες περιοχές θα συναντήσει κανείς τέτοια ζώα καταδικασμένα σε μοναξιά, καύσωνα, παγετό, χωρίς καμία κτηνιατρική φροντίδα και για του λόγου το αληθές σας επισυνάπτουμε πολύ πρόσφατες φωτογραφίες ζώων σπαρμένων παντού και στο πουθενά.


Τα περισσότερα από αυτά πεθαίνουν μαζί με την αλυσίδα τους ως να πρόκειται για άδεια σακιά ή άψυχα αντικείμενα.


Σαν το σκυλί της φωτογραφίας που τυχαία εντόπισε κάποιος περιπατητής και έτσι ενημερωθήκαμε και εμείς και οι τοπικές αρχές.

Πόσα άλλα νεκρά ζώα δεν τα παίρνει κανείς είδηση και πεθαίνουν αργά και βασανιστικά αφού τα θερίζουν οι αρρώστιες και οι καιρικές συνθήκες.

Απαιτούμε από τις καθ ύλην αρμόδιες αρχές, Δήμο, Αστυνομία, Εισαγγελία :

α. να σταματήσουν τώρα αυτό το αίσχος στην Σκύρο και να επιβληθούν οι κυρώσεις ποινικές και κυρίως διοικητικές σε όλους τους ιδιοκτήτες τέτοιων ζώων .


β. στον ιδιοκτήτη του νεκρού ζώου της φωτογραφίας κατά του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη να βεβαιωθούν και ακολούθως επιβληθούν τώρα όλα τα διοικητικά πρόστιμα , όπως για θανάτωση-κακοποίηση ζώου, έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης, έλλειψη βιβλιαρίου υγείας, έλλειψη κατάλληλου καταλύματος , έλλειψη συνθηκών ευζωίας στην δε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να προβούμε στα νόμιμα κατά των συγκεκριμένων αρμοδίων αρχών.

Ας σημειωθεί , οτι ο ίδιος ο Δήμαρχος του νησιού αναγνωρίζει τους ιδιοκτήτες του νεκρού ζώου σε συνομιλία του με μάρτυρα .


γ.σύμφωνα με πληροφορίες μαρτύρων , οι οποίοι βρίσκονται στην διάθεση των αρχών , η οικογένεια στην οποία ανήκει το νεκρό σκυλί, πιθανότατα και τώρα να εκτρέφει σκύλους , αφου το 2014 σε παρακείμενο της οικίας τους χώρο ή στην αυλή τους υπήρχαν περίπου 20 σκύλοι ενήλικοι αλλά και κουτάβια.
Ζητάμε με κάθε επαγγελματισμό να ελεγχθεί και η καταγγελία αυτή για παράνομη εκτροφή και πιθανότατα πώληση ζώων συντροφιάς καθώς και οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις και στην περίπτωση που ευρεθούν πολλά ζώα , που δεν δικαιολογείται απολύτως και με σαφήνεια ο λόγος που τα έχουν , να κατασχεθούν.


δ. άμεση απομάκρυνση του δεύτερου σκυλιού που βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το νεκρό καθώς και του νέου σκυλιού και εν δυνάμει νέου υποψήφιου θύματος , με το οποίο αντικατέστησαν το νεκρό και βεβαίωση όλων των διοικητικών προστίμων και για τα δυο αυτά σκυλιά , παρακολούθηση της ευζωίας τους , τα οποία και θα πρέπει να μεταφερθούν στην οικία του ιδιοκτήτη τους με όλες τις νόμιμες συνθήκες ευζωίας τους.


ε.στην περίπτωση που δεν μπορούν να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των διάσπαρτων παντού σκυλιών , ώστε να υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις και να τα μεταφέρουν με τις νόμιμες συνθήκες ευζωίας στα σπίτια τους και χωρίς ποτέ να τοποθετήσουν ξανά ζώο στο πουθενά ,τότε να απομακρυνθούν τα σκυλιά ως αδέσποτα βάσει και του άρθρου 1 του νόμου 4039/12 και τον ορισμό του δεσποζόμενου και αδέσποτου ζώου συντροφιάς και ο Δήμος σε συνεργασία με τους πολίτες του νησιού αλλά και τα φιλοζωικά σωματεία και την Ομοσπονδία μας , να μεριμνήσει για την τύχη αυτών των ζώων.


στ. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να μεριμνήσει επίσης για την ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα και η Αστυνομία για τον έλεγχο της μη τοποθέτησης ξανά τέτοιων σκύλων σκιάχτρων.


ζ . συνημμένα αποστέλλουμε λίστα την οποία κατάρτισε ο ίδιος ο Δήμος Σκύρου παλαιότερα με τους ιδιοκτήτες και τα σημεία , όπου βρίσκονται ζώα κτηνοτρόφων.

Καλούμε και παρακαλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στην Σκύρο αλλά και στην υπόλοιπη χώρα , όπου σε πλείστες όσες περιοχές παρατηρούμε τέτοιες εικόνες τραγικές .

Επιτέλους κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στις συνθήκες αυτές διαβίωσης των ζώων.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (55 Σωματεία)και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων.

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter

Καταγγελία για τα σκυλιά σκιάχτρα της Σκύρου Facebook Twitter

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου που ανεβάζετε αυτό το θέμα. Καθημερινά στο φεισμπουκ τα βλέπουμε αυτά και φυσικά και γύρω μας όταν επισκεπτόμαστε κάποιο μέρος της Ελλάδας, αλλά μέσω της lifo θα το δει περισσότερος κόσμος στην αρχική του που έχει "επιλεκτική" ενημέρωση.
Προσωπικά έχω επιλέξει να μην έρχομαι στην Ελλάδα για διακοπές εδώ και 8 χρόνια, όχι γιατί δεν μου αρέσει αλλά γιατί σε όλα τα νησιά που είχα επισκεφτεί ως φοιτήτρια έβλεπα τέτοιες εικόνες και αντί να περνάω καλά προσπαθούσα να βρω τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, να κάνω καταγγελίες κτλ. Η αντιμετώπισή μου από τις τοπικές αρχές ήταν άθλια τις περισσότερες φορές, ένας αστυνομικός προσπάθησε να μου σβήσει τις φωτογραφίες για να μη δυσφημίσω το νησί τους. Ευχαριστώ δε θα πάρω.
Δυστυχως δεν συμβαινουν μονο στη Σκυρο αλλα σε ολη την Ελλαδα. Εικονες ντροπης και ενα κρατος ξεφραγο αμπελι. Μακαρι να γινει κατι για ολα τα ανυπερασπιστα πλασματα που τριγυρνουν σαν φαντασματα στη χωρα μας, ξεκινωντας απο την παιδεια.