Καπραβέλος: Κοροϊδία τα self test- Τα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση και συζητάμε για μέτρα από τις 3/1;

Καπραβέλος: Κοροϊδία τα self test- Τα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση και συζητάμε για μέτρα από τις 3/1; Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Την οργή του για τη μη λήψη μέτρων εξέφρασε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κάνοντας λόγο για «τεράστια επιχειρησιακά λάθη». 

Ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε την άποψή του υπέρ του «καθολικού και υποχρεωτικού εμβολιασμού», τονίζοντας ότι αυτή είναι η λύση, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν είναι υπέρ των lockdown. Παράλληλα επέκρινε σφοδρά τη λήψη μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου- οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα- ενώ χαρακτήρισε «κοροϊδία» τα self test. 


 
«Από τον Αύγουστο έχουμε πει γιατί πρέπει να πάρουμε μέτρα για να μην έχουμε τον μαύρο Νοέμβρη, τον μαύρο Δεκέμβρη, τα μαύρα Χριστούγεννα. Και μέτρα δεν πάρθηκαν. Έγιναν τεράστια επιχειρησιακά λάθη και τα πληρώνουμε αυτή τη στιγμή», τόνισε μιλώντας στο Open, ενώ συμπλήρωσε ότι το νοσοκομείο του τελειώνει άλλη μία «μαρτυρική» εφημερία, χωρίς καμία κενή κλίνη ΜΕΘ. 

«Και αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου. Τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή μέχρι τις 3/1 κάνουμε σύμβαση με τον κορωνοϊό ότι δεν θα χτυπήσει την πατρίδα μας και μετά θα πάρουμε τα μέτρα, τη στιγμή που δεν έχουμε πού να νοσηλεύσουμε τους ασθενείς με Covid από τη Δέλτα; Προφανώς έπρεπε να παρθούν μέτρα πολύ νωρίτερα», τόνισε. 

Συνέχισε λέγοντας ότι έχει μιλήσει ξανά για γήπεδα χωρίς θεατές, να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία και τα rapid και PCR τεστ να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε κλειστή συγκέντρωση, όπως και για την ανάγκη να ελεγχθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

«Είμαι θυμωμένος γιατί δεν μπορώ να βλέπω άδικα να χάνονται τόσες ανθρώπινες ψυχές. Είμαστε σε μαύρα Χριστούγεννα. Έχουμε πει χίλιες φορές τι πρέπει να γίνει, την ξέρουμε την πανδημία. Γυρνάμε γύρω- γύρω, δεν παίρνουμε βασικά μέτρα, τα αναβάλλουμε, γιατί προέχει για εμάς η οικονομία», συνέχισε ο κ. Καπραβέλος. 

«Τα self test είναι μια κοροϊδία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το self test αν θες το κάνεις, αν θες δεν το κάνεις. Τη στιγμή που έχουμε ένα τσουνάμι της μετάλλαξης Δέλτα και έρχεται και η Όμικρον, δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση», συμπλήρωσε. 

«Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς. Αυτή τη στιγμή είναι υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία και συζητάμε τι μέτρα θα πάρουμε από τις 3 Ιανουαρίου;», τόνισε ο κ. Καπραβέλος και υπογράμμισε ότι δεν χρησιμοποιείται το όπλο που έχουμε στα χέρια μας, το εμβόλιο. 

«Να πείσουμε τους πολίτες, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εφαρμογής ενός καθολικού και υποχρεωτικού εμβολιασμού για να γλιτώσουμε μια και καλή από την πανδημία. Γυρνάμε γύρω- γύρω από το πρόβλημα και βάζουμε στο τραπέζι την εύκολη λύση, που δεν θα γίνει, δεν αντέχει η οικονομία, δεν αντέχει η υγεία», ανέφερε ακόμη. 

«Η πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της. Η πολιτεία που έχει όλα τα δεδομένα και ξέρει τι γίνεται στα νοσοκομεία πρέπει να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα και να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της», τόνισε ο κ. Καπραβέλος. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ