Κανονικά τα δρομολόγια στα λεωφορεία από αύριο

Κανονικά τα δρομολόγια στα λεωφορεία από αύριο Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο τα δρομολόγια στα λεωφορεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ.

Όπως δήλωσε ο Κ. Σιορίκης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η απόφαση ελήφθη αφού στο πρόγραμμα ωραρίου των οδηγών δεν τίθεται πλέον θέμα με διακεκομμένες βάρδιες.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει ήδη από τις 2 Ιουλίου ότι θα προχωρούν σε στάσεις εργασίας, καθημερινά από αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, εάν η ΟΣΥ εξακολουθούσε να εφαρμόζει το χειμερινό Πρόγραμμα.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ προκήρυξε για την Τετάρτη 7 Ιουλίου στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας για τον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό).

Το σωματείο των εργαζομένων, όπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση, διαμαρτύρεται για την εργασία χωρίς τη χρήση κλιματισμού και για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!!».

Αιτία είναι, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά το γεγονός ότι «η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά» των συρμών.

«Τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τραίνων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3, αναρωτιόμαστε δε, για το αν είναι περήφανοι για το έργο τους! Όπως επίσης, τα εξοντωτικά βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σωματείου που παραθέτει το Athens transport.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ ΣΗΕΚ, αποφάσισε για την πραγματοποίηση μίας Στάσης Εργασίας, την Τετάρτη 7-7-2021 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, με σκοπό την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στα προβλήματα που έχουν με σαφήνεια και κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην Εταιρεία.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ