Στάση εργασίας στη γραμμή 1 του Μετρό προκήρυξε η ΣΤΑΣΥ για την Τετάρτη 7 Ιουλίου

Μετρό: Στάση εργασίας προκήρυξε η ΣΤΑΣΥ για την Τετάρτη 7 Ιουλίου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε στάση εργασίας προχωρούν την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό).

Τη στάση προκήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνοντας οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το σωματείο των εργαζομένων, όπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση, διαμαρτύρεται για την εργασία χωρίς τη χρήση κλιματισμού και για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!!».

Αιτία είναι, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά το γεγονός ότι «η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά» των συρμών.

«Τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τραίνων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3, αναρωτιόμαστε δε, για το αν είναι περήφανοι για το έργο τους! Όπως επίσης, τα εξοντωτικά βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σωματείου που παραθέτει το Athens transport.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ ΣΗΕΚ, αποφάσισε για την πραγματοποίηση μίας Στάσης Εργασίας, την Τετάρτη 7-7-2021 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, με σκοπό την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στα προβλήματα που έχουν με σαφήνεια και κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην Εταιρεία.»

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 2 Ιουλίου αποφάσισε πως από την Τρίτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, αν στον προγραμματισμό της ημέρας παραμείνουν οι διακεκομμένες βάρδιες, θα πραγματοποιούνται καθημερινά στάσεις εργασίας μεταξύ 12:00 – 17:00.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ