Καλλιτέχνες ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης στο Ηρώδειο

Καλλιτέχνες ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης στο Ηρώδειο Facebook Twitter
0

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ) παρενέβη την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την ώρα που οι θεατές εισέρχονταν στο Ηρώδειο για την όπερα «Τουραντότ» από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τέσσερις ανεξάρτητες χορεύτριες, που συμμετείχαν στην παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Τουραντότ», σήκωσαν μέσα στο Ηρώδειο τη σημαία της Παλαιστίνης.

Στο πλευρό τους στάθηκε πλήθος συντελεστών της παραγωγής και ο σκηνοθέτης. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού στήριξε αυτή τη δράση, ήταν εκεί, απέναντι, με παλαιστινιακή σημαία, φωνάζοντας: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Οι θεατές στήριξαν τους καλλιτέχνες που πήραν την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν. 

Το αίτημά του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, είναι οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί να πάρουν θέση, να πρωτοστατήσουν στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό μποϊκοτάζ και να πιέσουν με όλες τους τις δυνάμεις την κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει μια γενοκτονία. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι Κομμάτων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συνδικαλιστικών φορέων και συνάδελφοι του αστυνομικού
LIFO NEWSROOM
Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Ελλάδα / Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 17χρονος είχε χρησιμοποιήσει πλαστή αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να εισέλθει στο κατάστημα και να παραγγείλει ποτά
LIFO NEWSROOM