Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Καθαρίζουν τις μπογιές

Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Καθαρίζουν τις μπογιές Facebook Twitter
9

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί η επιχείρηση καθαρισμού της Βουλής μετά τη χθεσινή επίθεση με μπογιές από το Ρουβίκωνα ενώ η  Εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε σε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά των μετεχόντων στην επιχείρηση στο περιστύλιο της Βουλής, για το αδίκημα της φθοράς ιστορικού μνημείου που διώκεται ως κακούργημα.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης που αφορά όλους όσοι μετείχαν στον βανδαλισμό του κοινοβουλίου, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι προς το παρόν συλληφθεί, ο ένας που συνελήφθη και οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές είναι αντιμέτωπος με κατηγορία κακουργήματος και παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση.

Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Καθαρίζουν τις μπογιές Facebook Twitter
Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Καθαρίζουν τις μπογιές Facebook Twitter
Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Καθαρίζουν τις μπογιές Facebook Twitter

Συνεργεία με δεκάδες υπαλλήλους καθαρίζουν το κτίριο από την κόκκινη μπογιά ενώ σε κάποια σημεία έχουν στηθεί και σκαλωσιές.

Εκτός από πολιτική αντιπαράθεση η επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα έχει προκαλέσει και ΕΔΕ καθώς οι βάνδαλοι έδρασαν ανενόχλητοι.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το περιστατικό καθώς μπορεί κάποιοι να «αιφνιδιάστηκαν» από την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, αλλά έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα χθες καλούσε σε ετοιμότητα.

Το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ μετέδιδε αναλυτικά πως το έγγραφο ανέφερε ο εν λόγω έγγραφο της ΕΛΑΣ έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του». Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Καθαρίζουν τις μπογιές Facebook Twitter
Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Καθαρίζουν τις μπογιές Facebook Twitter
Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Καθαρίζουν τις μπογιές Facebook Twitter
Κακουργηματική δίωξη για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή - Καθαρίζουν τις μπογιές Facebook Twitter
Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Εάν ο συλληφθείς αφεθεί ελεύθερος με συνοπτικές διαδικασίες, αφενός η Δικαιοσύνη θα πλήξει το κύρος της και αφετέρου η Ελληνική Δημοκρατία θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά ¨ρηχή".Άραγε, τι άλλο περιμένουν σε συμβολικό επίπεδο οι απλοί πολίτες - όχι τα κόμματα - για να διαμαρτυρηθούν και να δώσουν το μήνυμα στις εκάστοτε κυβερνήσεις, ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ;Το 2015 υπήρχαν σίγουρα αιτίες για τις "πλατείες" και τους "αγανακτισμένους", αλλά και γεγονότα σαν τον βανδαλισμό στη Βουλή είναι εξίσου σοβαρά.Μάλιστα, σε επίπεδο αξιών, η προάσπιση του συμβολικού κύρους της Βουλής προηγείται.
https://athens.indymedia.org/post/1561069/https://athens.indymedia.org/author/@%CE%9A*%CE%92%CE%BF%CE%BE/%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82/https://www.iefimerida.gr/news/257583/royvikonas-nai-imastan-oplismenoi-stin-poreia-sta-exarheia-eikonesvinteoΡουβίκωνας, κατάληψη ΒΟΞ, δολοφονία Χαμπίμπι, οπλοφορία, κακουργήματα...Υπάρχουν καλοί αναρχικοί και κακοί αναρχικοί. Με τους καλούς νιώθεις ασφάλεια. Απλά οπλοφορούν και αυτοδικούν δολοφονώντας όποτε γουστάρουν. Οι κακοί είναι αυτοί που πειράζουν και άλλους που δεν δηλώνουν τόσο αριστεροί όσο οι ίδιοι...Καταλάβατε ή να κάνω και κακά;ΥΓ Στους καλούς τους δίνουμε και περιπολικά να τους πάνε άτα.
Θαυμάστε εικόνα.Θέλουμε και τουριστικό προιόν που να απευθύνεται σε υψηλά εισοδήματα!Βουλή κακοποιημένη από χουλιγκανάκια και μια πολιτεία να τρέμει μπροστά σε κάθε ακραίο.Η πλάκα είναι ότι η χώρα μπορεί να φτιάξει εν μία νυκτί...
Εννοώ, ότι η εφαρμογή του νόμου δεν μπορεί να κωλώνει σε αστείες μεν επικίνδυνες δε ομάδες μπαχαλάκηδων και χουλιγκαναριών. Εεε αυτό, με μια σοβαρή αστυνομία, κατά τα πρότυπα άλλων δυτικών κρατών, μπορεί να γίνει πολύ σύντομα και πολύ εύκολα.Καλη σου ψήφο Ραμον!
ΟΚ. Έτσι όπως το έγραψες είναι παρεξηγήσιμο και επιδέχεται πολλών ερμηνειών, ειδικά αν κάποιος είναι καχύποπτος όπως εγώ. Για να είμαι ειλικρινής, εμένα αρχικά μου θύμισε ήχο ερπύστριας. Καλό βόλι!
Θα δικασουν τους Ρουβικωνες για κακουργημα δηλαδη; Εδω γελαμε ή κλαιμε;Μηπως καποια στιγμη να γινει μια σουμα οπως με την ΧΑ και να τους δικασουν συνολικα;