Κακοκαιρία Ιανός - Καλλιάνος: Μην μας φανεί περίεργο να δούμε βάρκες στη στεριά και ξεριζωμένα δέντρα

Κακοκαιρία Ιανός - Καλλιάνος: Μην μας φανεί περίεργο να δούμε βάρκες στη στεριά και ξεριζωμένα δέντρα Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, κατά τη διάρκεια του περάσματος της κακοκαιρίας «Ιανός», που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, θα έχουμε βροχές, κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Η «εισβολή» του «Ιανού» στη χώρα μας θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, όπου στις περιοχές των Επτανήσων και της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας θα έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις.

«Μην μας φανεί περίεργο να δούμε και βάρκες να ανεβαίνουν στη στεριά, μη μας φανεί περίεργο να δούμε δέντρα να ξεριζώνονται και φεύγουν πολλά μέτρα μακριά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα για το πόσο σφοδρή αναμένεται η κακοκαιρία.

Μάλιστα, ούτε η Αττική θα ξεφύγει από τον «Ιανό», αφού σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου για περίπου 30 ώρες θα έχουμε «βίαια» φαινόμενα να χτυπούν την Αττική, με βροχές, μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Τέλος, ο μετεωρολόγος του MEGA έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για κάποιες περιοχές της χώρας, όπως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Ιθάκη, καθώς και τα Δυτικά της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και τα παραλιακά τμήματα της Ηλείας, της Μεσσηνίας και την Αχαΐας, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα βιώσουν κάτι που σπανίως βιώνουμε από σήμερα το βράδυ έως το ξημέρωμα της Παρασκευής.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ελλάδα / Ασφάλιση ΙΧ για φυσικές καταστροφές: «Υποχρεωτική» από σήμερα - Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Στις φυσικές καταστροφές περιλαμβάνονται οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα - Τι ισχύει για όσους δεν επιθυμούν τη συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την αστυνομία παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, αφού δεν επέτρεπαν στον κόσμο εντός του μαγαζιού να προβεί στις αγορές του
LIFO NEWSROOM