Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ακυρώσεις δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς προκαλούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Ελπίς», που σφυροκοπά τη χώρα. 

Στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας τα δρομολόγια εκτελούνται στο τμήμα Πειραιάς- Ν. Ιωνία και αντίστροφα. 

Οι συρμοί κυκλοφορούν κανονικά στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο. 

Σε ό,τι αφορά στο Τραμ, οι συρμοί θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια και στις δύο γραμμές από τις 08:00. 

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, αδύνατη είναι η εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων των λεωφορείων και των τρόλεϊ. 

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες. 

Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12:00 το μεσημέρι (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο, Κιάτο - Αεροδρόμιο, Αθήνα – Χαλκίδα). Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο - Ολυμπία, Διακοπτό - Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα - Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα - Λάρισα - Βόλος, Έδεσσα - Φλώρινα, Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

Τέλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 & 52  (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) καθώς και 884-885 (Αθήνα - Καλαμπάκα / Καλαμπάκα - Αθήνα). 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Παππάς: «Σαφώς και δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό»

LiFO politics / Γιώργος Παππάς: «Σαφώς και δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό»

Ο γιατρός και συγγραφέας του «Ημερολογίου Κορωνοϊού» Γιώργος Παππάς εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί, παρότι «διακηρύξαμε» τη λήξη της πανδημίας, δεν έχουμε ξεμπερδέψει καθόλου μαζί της.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ