Κακοκαιρία Barbara: Ποια σχολεία είναι κλειστά- Τι ισχύει για Δημόσιο και καταστήματα

Κακοκαιρία Barbara: Ποια σχολεία είναι κλειστά- Τι ισχύει για Δημόσιο και καταστήματα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία και σήμερα σε περιοχές της Αττικής και ολόκληρης της χώρας καθώς συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Barbara.

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη της ΓΓΠΠ και σε συντονισμό με τους αρμόδιους δημάρχους αποφασίστηκε πως αρκετά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τέταρτη μέρα.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις εξής περιοχές:

Βόρειος Τομέας

- Πεντέλη
- Κηφισιά
Στους υπόλοιπους Δήμους τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αργότερα κατά μια με δύο ώρες.

Δυτική Αττική

- Μάνδρα και
- Φυλή

Ανατολική Αττική

- Ωρωπός
- Διόνυσος
- Αχαρνές
- Μαραθώνας

Παράλληλα, ανοιχτά θα είναι σήμερα τα σχολεία στον Κεντρικό, Δυτικό και Νότιο Τομέα αλλά και στον Πειραιά και τα Νησιά (διοικητική περιφέρειας Πειραιώς)

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στις περιοχές:

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Εύβοια και σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, καθώς συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Barbara.

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους αλλά και στη Σκύρο.

Φθιώτιδα

Κλειστά θα είναι και σήμερα Πέμπτη όλα τα σχολεία στη Στυλίδα, τα Καμμένα Βούρλα, τον δήμο Λοκρών, Αμφίκλειας - Ελάτειας.
Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Κοινότητας Αμφίκλειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Στις Κοινότητες Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Παιδικοί Σταθμοί θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 10 το πρωί ενώ τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Βόλος

Με απόφαση του Δημάρχου Αλμυρού τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, Πέμπτη λόγω της χιονόπτωσης, που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Barbara.

Δημόσιο- καταστήματα

Με απόφαση της χθεσινής σύσκεψης της ΓΓΠΠ αποφασίστηκε πως οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 9 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Επίσης τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, θα ανοίξουν στις 10 το πρωί.

Τέλος, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 10.00 το πρωί.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM