Ιωάννινα: Κρούσματα κορωνοϊού σε μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα- Κλείνει για απολύμανση

Ιωάννινα: Κρούσματα κορωνοϊού σε μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα- Κλείνει για απολύμανση Facebook Twitter
0

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα στα Ιωάννινα, η οποία θα μείνει κλειστή από την Κυριακή έως την Τετάρτη, προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Σε ανακοίνωση, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» επιβεβαιώνει τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

Τα κρούσματα που καταγράφηκαν ήταν ασυμπτωματικά και απομακρύνθηκαν άμεσα, μαζί με τις στενές επαφές τους, για την προστασία της δικής τους υγείας και των γύρω τους, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα 500 μοριακά τεστ και 300 rapid tests στους εργαζομένους σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Παράλληλα ανακοινώνει ότι για προληπτικούς λόγους, από την Κυριακή έως την ερχόμενη Τετάρτη δεν θα λειτουργήσει το πτηνοσφαγείο, προκειμένου να γίνει γενική απολύμανση και προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για την ΠΙΝΔΟΣ, πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των παραγωγών της. Για τον λόγο αυτό, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ με δικά του έξοδα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 500 μοριακά τεστ και 300 rapid τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις εγκαταστάσεις της, ενώ έλαβε αυστηρά μέτρα προστασίας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.Ο Νομός Ιωαννίνων τον τελευταίο μήνα εμφανίζει πάρα πολλά κρούσματα καθημερινά και έχει καταταχθεί στους νομούς υψηλού κινδύνου.

Τα κρούσματα που αφορούν εργαζομένους της ΠΙΝΔΟΣ που καταγράφηκαν ήταν ασυμπτωματικά και απομακρύνθηκαν άμεσα μαζί με τις στενές τους επαφές για την προστασία της δικής τους υγείας αλλά και των γύρω τους.

Για να μην υπάρξει επέκταση της μετάδοσης του COVID-19 σε άλλους εργαζόμενους αποφασίσαμε προληπτικά να μην λειτουργήσουμε το πτηνοσφαγείο τη Κυριακή 25/10 έως και την Τετάρτη 28/10, για να έχουμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε Γενική απολύμανση όλων των χώρων και ταυτόχρονα να διεξάγουμε προληπτικά τεστ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε όλο το προσωπικό, ώστε να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του πτηνοσφαγείου χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ο ΕΦΕΤ έχει κατατάξει τα πτηνοσφαγεία σε υψηλού κινδύνου εγκαταστάσεις για τη διάδοση του COVID-19 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών 5-7°C, που επικρατούν στους χώρους παραγωγής, του υψηλού επιπέδου υγρασίας και του αριθμού εργαζομένων, που χρειάζεται να βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής.

Τέλος, η ΠΙΝΔΟΣ, έχοντας ως βασική προϋπόθεση την εγγύηση της ασφάλειας των προϊόντων της, έχει διασφαλίσει την απρόσκοπτη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς έχει μεριμνήσει για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επηρεαστεί η παραγωγή στο ελάχιστο.

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας παραμένει ζήτημα ύψιστης σημασίας για όλους εμάς στην οικογένεια της ΠΙΝΔΟΣ, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ