Το δικό του μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού στέλνει ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό.

 

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου νοσηλεύθηκε επί δύο μήνες και εν συνεχεία εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης για ακόμη δύο μήνες. Σήμερα, αναμένεται να επιστρέψει στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.

 

Μιλώντας στο Ωμέγα TV της Κύπρου, ο Εφραίμ είπε πως είδε το θάνατο κατά πρόσωπο και ευχαρίστησε τον Θεό που επανήλθε στη ζωή. Ο γέροντας τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού και δήλωσε ότι δεν είναι σωστό να ταυτίζεται το εμβόλιο με την θεολογία. Επίσης, επεσήμανε ότι οι ιερείς δεν πρέπει να προπαγανδίζουν τους πιστούς σχετικά με το εμβόλιο. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει αναλυτικά από τι αποτελείται το εμβόλιο, δεν κρύβουν κάτι», πρόσθεσε.

 

«Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ ήμουν ανεμβολίαστος, δυστυχώς. Είχα στο πρόγραμμα να το κάνω, αλλά για διάφορους λόγους δεν το έκανα εκείνη τη στιγμή», είπε και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι  η Εκκλησία δεν απορρίπτει την επιστήμη. «Χαιρόμαστε που έχουμε επιστήμονες-ανθρώπους του Θεού», κατέληξε.