Η Τουρκία στέλνει το Barbaros στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Η Τουρκία στέλνει το Barbaros στην ελληνική υφαλοκρηπίδα Facebook Twitter
0

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στέλνει η Τουρκία το πλοίο Barbaros, για τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών. 

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX 0017/19, με την οποία ανακοινώνουν τη διεξαγωγή επιχειρήσεων για τις επόμενες 72 ώρες.

Το Barbaros θα συνοδεύσουν τα πλοία M/V TANUX-1 και R/V Apollo Moon.

Οι έρευνες θα διαρκέσουν από σήμερα έως και το Σάββατο (5 Ιανουαρίου), στην ανατολική Μεσόγειο, όπου επικαλύπτει τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέες απειλές προς την Αθήνα, χαρακτηρίζοντας τον Πάνο Καμμένο «κακομαθημένο παιδί». 

Μιλώντας στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και Στρατιωτικής χωροφυλακής, ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο «κακομαθημένο παιδί».

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα «κακομαθημένο παιδί». Έτσι λένε τον Υπουργο Άμυνας τους. Τον αποκαλούν και λένε «έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί». Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί, για να να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε», είπε ο Τούρκος υπουργός.

«Στην πραγματικότητα αυτή είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση».

Άμεση ήταν και η απάντηση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας μέσω Twitter. 

«Κ. Τσαβούσογλου σας ευχαριστώ για τις πρωτοχρονιάτικες απειλητικές σας δηλώσεις. Είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου, θα συνεχίσει η Ελλάδα το έργο αυτό επιδιώκοντας την Ειρήνη, υπερασπιζόμενη την Κυριαρχία της και χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες. Δεν σας φοβάται κανείς πια».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ