Η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κατά της αυριανής 24ωρης απεργίας στα ΜΜΜ

Σταθμός μετρό Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κατά της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν για αύριο, Τετάρτη, τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.  

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για την Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή. 

Η ΣΤΑΣΥ ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, «γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Η εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας θα γίνει το πρωί της Τετάρτης, επειδή τα σωματεία ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι την απόφασή τους, σημειώνει η ΣΤΑΣΥ. «Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία  και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές μετακινήσεις του», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Με βάση τις ανακοινώσεις των σωματείων των εργαζομένων, αύριο δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη έως τη λήξη της βάρδιας τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ δεν θα λειτουργήσει ούτε το τραμ και το μετρό (γραμμές 1, 2 και 3). Επίσης, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στις 12:00. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ