Η προειδοποιήση μιας κοπέλας στο Facebook που ίσως σχετίζεται με την υπόθεση του βιασμού στη Δάφνη

Η προειδοποιήση μιας κοπέλας στο Facebook που ίσως σχετίζεται με την υπόθεση του βιασμού στη Δάφνη Facebook Twitter
1

Με το που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η ανατριχιαστική υπόθεση του 52χρονου που κρατούσε σε ομηρία και βασάνισε φοιτήτρια στη Δάφνη, πολλοί -και κυρίως πολλές- ίσως θυμήθηκαν μία προειδοποιητική ανάρτηση που στις αρχές του 2017 είχε γίνει viral στο Facebook. Επρόκειτο για την προσωπική μαρτυρία μιας κοπέλας που αναζητούσε δουλειά μέσω των μικρών αγγελιών των εφημερίδων και, όπως αποκαλύπτεται κι από όσα έγραφε τότε, κάτι την έκανε να εκπέμψει σήμα κινδύνου, προειδοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερες κοπέλες. 

Η ανάρτηση της, εκτός από την προσωπική εμπειρία της, περιλάμβανε και το κινητό τηλέφωνο του ανθρώπου που χαρακτήριζε ως επίδοξο βιαστή, ενώ το συγκεκριμένο μήνυμα στο Facebook εκείνη την περίοδο είχε τύχει πολλών αναδημοσιεύσεων και κοινοποιήσεων σε προφίλ κοριτσιών που αναζητούσαν δουλειά μέσω μικρών αγγελιών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της ανάρτησης εξετάζεται από τις αρχές για να διευκρινιστεί αν σχετίζεται με την υπόθεση στη Δάφνη.

Ακολουθεί το κείμενο της ανάρτησης:

«Επίδοξος βιαστής! 69********

αγγελία με αυτό το τηλ.
«Ζητείται κυρία για φροντίδα τυφλής κοπέλας και οικιακές εργασίες.»
Πήρα χθες τηλέφωνο για την αγγελία, απάντησε άντρας ηλικίας γύρω στα 50 αν κατάλαβα σωστά απ' τη φωνή του, και ισχυρίστηκε πως είναι ξάδερφος της ενδιαφερόμενης, η οποία παρεμπιπτόντως λείπει για λίγες μέρες στο εξωτερικό.
Με ρώτησε μόνο την ηλικία μου (ούτε επαγγελματική εμπειρία, ούτε σχέση με ΑΜΕΑ) και θέλησε να πάω στο σπίτι του σήμερα να μιλήσουμε. Όταν τον ρώτησα τη διεύθυνσή του, μου είπε να κατέβω στο μετρό του Αγ. Δημητρίου κ μετά να του τηλεφωνήσω ώστε να μου εξηγήσει πώς να πάω για να τον βρω.
Σήμερα, ημέρα της συνάντησης, υποψιασμένη πως υπάρχει πρόβλημα, δύο ώρες πριν το ραντεβού μας, του τηλεφώνησα, και με το πρόσχημα πως θα με μετέφερε ένας φίλος με αμάξι στο σπίτι του, ξαναζήτησα να μάθω την ακριβή του διεύθυνση. Αυτός αρνήθηκε πεισματικά να μου την δώσει, λέγοντάς μου πως θα με παραλάβει ο ίδιος απ' το μετρό, αραδιάζοντάς μου τα εξής επιχειρήματα:
- δεν θέλω να σε φέρει κανείς με αμάξι, γιατί θέλω να μάθεις τη διαδρομή με το μετρό
-δεν θέλω να σε περιμένει κανείς να σε παραλάβει για να γυρίσεις, γιατί θα αγχωθώ
ερωτήσεις
- ο φίλος σου που θα σε φέρει, θα είναι μαζί σου;
- ο φίλος σου που θα σε φέρει, θα σε περιμένει να φύγεις;
Αν και είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται, επέμεινα, ώστε να βεβαιωθώ. Όταν ο τύπος είδε πως ενίσταμαι και θυμώνω, ξεκίνησε μια ρητορική ως εξής : «και για πες μου Γεωργία, πόσο καιρό είσαι άνεργη;»
«εγώ κορίτσι μου θέλω να σε βοηθήσω οικονομικά»
«αν τα βρούμε, θα πληρωθείς και θα σε βοηθήσω ακόμα περισσότερο οικονομικά, ακούγεσαι καλό κορίτσι»
Εν τω μεταξύ όλων αυτών, επέμενε να τον συναντήσω στη συγκεκριμένη στάση του μετρό, και να με παραλάβει με το αυτοκίνητό του.
Προφανώς, κάποια στιγμή τον έβρισα και του έκλεισα το τηλέφωνο.
Ο άνθρωπος αυτός, είναι ένας επίδοξος βιαστής, που χρησιμοποιεί αγγελίες εύρεσης εργασίας, ώστε να κεντρίσει υποψήφια θύματα.
Επικοινώνησα με ***** (το μέσο στο οποίο η κοπέλα βρήκε την αγγελία) αναφέροντας το περιστατικό ώστε να κατεβάσουν την αγγελία του, και μ' ενημέρωσαν πως χωρίς εισαγγελική παρέμβαση αυτό δεν γίνεται.
Επικοινώνησα με την αστυνομία και μου είπαν πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να καταθέσω μήνυση- το οποίο βέβαια συμπεριλαμβάνει τη γνωστοποίηση όλων των στοιχείων μου στον επίδοξο βιαστή.
Εγώ δεν έπαθα κάτι- εκτός από το ότι για μια ακόμα φορά αντίκρισα την περίπτωση του βιασμού.
Ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε γυναίκα όμως είναι πιθανό να βιαστεί.
Όχι μόνο από τον άγνωστο περαστικό, τον φίλο, τον γνωστό.
Αλλά και από κάποιον που μεθοδικά έχει δομήσει πλάνο απάτης μέσω μιας αγγελίας. Απευθυνόμενος σε όποια γυναίκα ψάχνει αντίστοιχη εργασία.
Οποιαδήποτε στιγμή ο βιασμός καραδοκεί».

Η προειδοποιήση μιας κοπέλας στο Facebook που ίσως σχετίζεται με την υπόθεση του βιασμού στη Δάφνη Facebook Twitter
Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Ελλάδα / Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια