Το πέμπτο μέρος των ειδικών, συλλεκτικών τευχών της LiFO με τίτλο «Η ιστορία μιας πόλης» κυκλοφορεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και είναι αφιερωμένο σε όσα ζήσαμε τη χρονιά που φεύγει.

 

Στο τελευταίο τεύχος για το 2020, η LiFO δημιούργησε ένα ξεχωριστό ημερολόγιο μιας δύσκολης χρονιάς με όλες τις στιγμές που μας σημάδεψαν.

 

Μνήμες από την πανδημία, απώλειες, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο φόβος της καραντίνας και των lockdowns, η κοινωνική απόσταση, αλλά και μικροί προσωπικοί θρίαμβοι, ανάσες ανθρωπιάς και όσα έχουν αλλάξει στη ζωή μας στην Αθήνα, μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα, ξετυλίγονται μέσα από 45 κείμενα για μια χρονιά που, χωρίς αμφιβολία, θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

 

Μεταξύ των προσώπων που καταθέτουν τη στιγμή που τους σημάδεψε μέσα στο 2020, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου γράφει για την απώλεια της Ruth Bader Ginsburg, της εξέχουσας προσωπικότητας του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που πέθανε τον Σεπτέμβριο.

 

«Αν κάτι την έκανε θρύλο όσο ζούσε και θα πολλαπλασιάζει τον αντίκτυπο της φωτεινής παρουσίας της μετά θάνατον, ήταν η μοναδική της ικανότητα να υπηρετεί τον νόμο έχοντας πάντα κατά νου τις ατομικές ηθικές αξίες και τις ανθρώπινες προσδοκίες, και να συνδυάζει τη σκληρή δουλειά και τις καθημερινές δοκιμασίες (προσωπικές και οικογενειακές) με μια ασίγαστη δίψα και χαρά για τη ζωή», γράφει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

«Πράγματι διαφωνούσε με όλα όσα εμπόδιζαν τη «ζωή, την ελευθερία και την επιδίωξη της ευτυχίας» – αυτή τη θαυμαστή διατύπωση από την Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Διαφωνούσε με ό,τι υποβάθμιζε και αφυδάτωνε τη ζωή, με ό,τι κρατούσε τον άνθρωπο δέσμιο των στερεοτύπων, της ανισότητας, της καταπίεσης.»

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr