Λεπτομέρειες για την υπόθεση που προκάλεσε σοκ σε όλη την Ελλάδα έδωσε ένας αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη του Παναγιώτη Κοντζιλέλου στο διαμέρισμά στη Δάφνη όπου κρατούσε όμηρο τη φοιτήτρια.

 

Όπως είπε στο δελτίο του ALPHA όταν έφτασαν σπίτι του 52χρονους: «Τον ρωτήσαμε τι ώρα έφυγε η κοπέλα από το σπίτι του. Απάντησε πως είχε φύγει πολλές ώρες πριν, με κάποιον αλλοδαπό φίλο της. Του ζητήσαμε να μπούμε μέσα να ψάξουμε κάποιο στοιχείο που ίσως μας οδηγήσει στην κοπέλα. Μας είπε πως επειδή είναι τυφλός δεν είναι σε θέση να δει τις αστυνομικές μας ταυτότητες, οπότε δεν μας επέτρεψε να μπούμε μέσα γιατί φοβόταν. Επειδή όταν μας μιλούσε έκανε κάποια σύσπαση του προσώπου του, καταλάβαμε πως κάτι δεν πάει καλά. Έτσι μείναμε έξω από το σπίτι. Μόλις ακούσαμε ένα βογκητό, σπάσαμε την πόρτα και μπήκαμε μέσα».

 

«Βρήκαμε την κοπέλα δεμένη χειροπόδαρα με ειδικούς ιμάντες, να φορά τη στολή καμαριέρας, με μάσκα στα μάτια και φιμωμένη με μαύρη μονωτική ταινία. Μόλις της βγάλαμε την μάσκα που φορούσε στα μάτια και κόψαμε τη μονωτική ταινία, με την οποία την είχε φιμώσει, ψέλλισε: "Μην μου κάνετε κακό". Της εξηγήσαμε πως είμαστε αστυνομικοί. Όταν πηγαίναμε προς την έξοδο για να δούμε αν έρχεται το ασθενοφόρο, μας έλεγε «σας παρακαλώ μην φύγετε. Σώστε με. Το χέρι της είχε πάθει αγκύλωση και δεν μπορούσε να περπατήσει. Έπεφτε πάνω μας.» είπε ο αστυνομικός.