Η Μόρια αλλάζει: Από ΚΥΤ μεταναστών σε κέντρο εκπαίδευσης

Η Μόρια αλλάζει: Από ΚΥΤ μεταναστών σε κέντρο εκπαίδευσης Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Παρουσιάστηκε το σχέδιο για την αξιοποίηση της Μόριας όπου θα λειτουργήσουν χώροι εκπαίδευσης. 

Τον Μάρτιο του 2023 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση-παραχώρηση της έκτασης του πρώην ΚΥΤ Μόριας (Στρατοπέδου Παραδέλλη) στον Δήμο Μυτιλήνης του 2023 με την υπογραφή των τελικών συμβολαίων μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης, για την αγορά, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα συζητήσεις, προτάσεις και επιθυμίες του τοπικών φορέων, δηλαδή του Δήμου Μυτιλήνης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον χώρο θα ανεγερθούν:

  • Ένα Μουσικό Σχολείο
  • Ένα Ειδικό Σχολείο
  • Φοιτητική Εστία
  • Συνεδριακό Κέντρο
  • Κέντρο Καινοτομίας
Η Μόρια αλλάζει – Από ΚΥΤ μεταναστών σε κέντρο Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης (Εικόνες) Facebook Twitter
Η Μόρια αλλάζει – Από ΚΥΤ μεταναστών σε κέντρο Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης (Εικόνες) Facebook Twitter
Η Μόρια αλλάζει: Από ΚΥΤ μεταναστών σε κέντρο εκπαίδευσης Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

Μητσοτάκης: Αφήσαμε πίσω μας τις δύσκολες μέρες του προσφυγικού

«Αφήσαμε πίσω μας τις δύσκολες μέρες του προσφυγικού και η Λέσβος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία» , ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στην Μυτιλήνη.

Ειδικότερα, μιλώντας σχετικά με το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Η Ελλάδα η οποία ήταν ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών ανήκει πια στο παρελθόν. Παραπάνω από 600 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες είχαν περάσει από το νησί σας στα τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Επί δικών μας ημερών είναι λιγότερο από δέκα χιλιάδες. Το "κολαστήριο" της Μόριας δεν υπάρχει πια. Ο χώρος αποδόθηκε στον Δήμο, οι ιδιωτικές εκτάσεις αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και προσβλέπω στην επόμενή μου επίσκεψη, ως πρωθυπουργός της χώρας, να επιθεωρήσω τα σημαντικά έργα εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής που θα γίνουν στο χώρο αυτό».

Πρόσθεσε δε πως «σήμερα, όμως, χαίρομαι διπλά διότι βλέπω ότι το όμορφο νησί σας έχει πια οριστικά και αμετάκλητα γυρίσει σελίδα. Αφήσαμε πίσω μας τις δύσκολες μέρες του προσφυγικού και η Λέσβος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM