Η κακοκαιρία χτυπά άγρια την Κέρκυρα - Χαλάζι και χιόνι μετά από 13 χρόνια στην πόλη

Η κακοκαιρία χτυπά άγρια την Κέρκυρα - Χαλάζι και χιόνι μετά από 13 χρόνια στην πόλη Facebook Twitter
0

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η Κέρκυρα καθώς η πόλη είναι αντιμέτωπη με χαλάζι και χιόνι ενώ τα ορεινά έχουν ντυθεί στα λευκά.

Στην πόλη της Κέρκυρας, μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή, «κύμα» χιονόπτωσης κάλυψε μέσα σε λίγα λεπτά όλη την πόλη και τα προάστια.

Φωτογραφίες από corfupress.com:

 

Η κακοκαιρία χτυπά άγρια την Κέρκυρα - Χαλάζι και χιόνι μετά από 13 χρόνια στην πόλη Facebook Twitter
Η κακοκαιρία χτυπά άγρια την Κέρκυρα - Χαλάζι και χιόνι μετά από 13 χρόνια στην πόλη Facebook Twitter
Η κακοκαιρία χτυπά άγρια την Κέρκυρα - Χαλάζι και χιόνι μετά από 13 χρόνια στην πόλη Facebook Twitter
Η κακοκαιρία χτυπά άγρια την Κέρκυρα - Χαλάζι και χιόνι μετά από 13 χρόνια στην πόλη Facebook Twitter
Η κακοκαιρία χτυπά άγρια την Κέρκυρα - Χαλάζι και χιόνι μετά από 13 χρόνια στην πόλη Facebook Twitter

Οι Κερκυραίοι, που είχαν να δουν τόσο χιόνι στην πόλη τους, εδώ και 13 χρόνια, έζησαν σήμερα μοναδικές στιγμές καθώς κατάφεραν πολλοί από αυτούς να παίξουν και χιονοπόλεμο.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού, παρ' όλα αυτά η Τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι που δεν είναι ορατοί.

 
 

Χιόνια και σε άλλα νησιά στο Ιόνιο 

Πυκνό χιόνι, άρχισε να πέφτει μετά τις έντεκα και μίση, χθες το βράδυ, σε ορεινές περιοχές του νησιού, «ντύνοντας» την Κεφαλονιά στα λευκά.

Από χθες στους δρόμους του νησιού βρίσκονται τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση της «Σοφίας»

Στις διαδρομές, Αργοστόλι - Σάμη , Αργοστόλι - Πόρος , Σάμη - Τζανάτα, Ομαλά προς Φαγιά και Κουλούμι βρίσκονται μηχανήματα για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο καθώς έχει χιονίσει στις παραπάνω περιοχές ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρις στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, από προχθές έχει πέσει πυκνό χιόνι, στο όρος Αίνος, που είναι το πιο ψηλό της Κεφαλονιάς, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες. Χιονισμένα έλατα, πεδιάδες, κιόσκια, παγκάκια, έκαναν τους Κεφαλονίτες να ανέβουν στο βουνό για να απολαύσουν το θέαμα.

Με χιόνια στις αυλές τους ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του χωριού των Βολιμών, στη βόρεια πλευρά του νησιού, λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών και της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους κατοίκους του νησιού : «Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM