Η γαλλική πρόταση για τέσσερις νέες φρεγάτες - Παράδοση «σε χρόνο ρεκόρ» με άγνωστό κόστος

fregates Facebook Twitter
0

Η γαλλική πρόταση για τέσσερις νέες φρεγάτες [email protected] παρουσιάστηκε σήμερα στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα παρόντος του Αλέν Γκιγιού, αντιπροέδρου της εταιρείας Naval Group.

Σύμφωνα με την πρόταση, η πρώτη από τις τέσσερις φρεγάτες δύναται να παραδοθεί το 2025. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η μία από τις τέσσερις θα ναυπηγηθεί στη Γαλλία και οι υπόλοιπες τρεις σε ελληνικά ναυπηγεία που θα επιλέγει η ελληνική πλευρά. Οι φρεγάτες θα παραδοθούν το 2027, το 2028 και το 2029.

Ως ενδιάμεση λύση, οι Γάλλοι προτείνουν την δωρεάν παραχώρηση δύο εν ενεργεία φρεγατών του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα πρόκειται για την αντιαεροπορική φρεγάτα JEAN BART και την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα LATOUCHE-TREVILLE. Τα δύο πλοία μπορούν να παραδοθούν ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του 2022.

Παράλληλα η γαλλική πρόταση περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ του Πολεμικού Ναυτικού, πρόκειται για τις ΨΑΡΑ, ΣΑΛΑΜΙΣ, ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ σε ελληνικά ναυπηγεία. Το κόστος της ναυπήγησης από τη Naval Group δεν έγινε γνωστό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέν Γκιγιού με το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα η Ελλάδα θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο Αιγαίο και θα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή από τρίτη χώρα. Αναφερόμενος στην παράδοση της πρώτης από τις τέσσερις φρεγάτες σημείωσε πως «ποτέ δεν θα μπορέσετε να βρείτε ένα πλοίο με τόσο προηγμένες δυνατότητες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ