Η γαλλική πρόταση για τέσσερις νέες φρεγάτες - Παράδοση «σε χρόνο ρεκόρ» με άγνωστό κόστος

fregates Facebook Twitter
0

Η γαλλική πρόταση για τέσσερις νέες φρεγάτες Belh@rra παρουσιάστηκε σήμερα στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα παρόντος του Αλέν Γκιγιού, αντιπροέδρου της εταιρείας Naval Group.

Σύμφωνα με την πρόταση, η πρώτη από τις τέσσερις φρεγάτες δύναται να παραδοθεί το 2025. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η μία από τις τέσσερις θα ναυπηγηθεί στη Γαλλία και οι υπόλοιπες τρεις σε ελληνικά ναυπηγεία που θα επιλέγει η ελληνική πλευρά. Οι φρεγάτες θα παραδοθούν το 2027, το 2028 και το 2029.

Ως ενδιάμεση λύση, οι Γάλλοι προτείνουν την δωρεάν παραχώρηση δύο εν ενεργεία φρεγατών του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα πρόκειται για την αντιαεροπορική φρεγάτα JEAN BART και την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα LATOUCHE-TREVILLE. Τα δύο πλοία μπορούν να παραδοθούν ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του 2022.

Παράλληλα η γαλλική πρόταση περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ του Πολεμικού Ναυτικού, πρόκειται για τις ΨΑΡΑ, ΣΑΛΑΜΙΣ, ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ σε ελληνικά ναυπηγεία. Το κόστος της ναυπήγησης από τη Naval Group δεν έγινε γνωστό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέν Γκιγιού με το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα η Ελλάδα θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο Αιγαίο και θα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή από τρίτη χώρα. Αναφερόμενος στην παράδοση της πρώτης από τις τέσσερις φρεγάτες σημείωσε πως «ποτέ δεν θα μπορέσετε να βρείτε ένα πλοίο με τόσο προηγμένες δυνατότητες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΙΤΙΑ

Ελλάδα / Πώς έγινε η έκρηξη στη Βιολάντα: Το πιο πιθανό σενάριο για τα αίτια - Γιατί ψάχνουν τους σωλήνες παροχής αερίου

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναζητά τα ακριβή αίτια, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται η ακαριαία ανάφλεξη που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Νέα ανακοίνωση για τις οικογένειες των θυμάτων - «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα»

Πρόκειται για την τρίτη ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων, πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων που θα λάβουν
THE LIFO TEAM