Η Διεθνής Αμνηστία καλωσορίζει τον νέο bisexual Σούπερμαν

Η Διεθνής Αμνηστία καλωσορίζει τον νέο bisexual Σούπερμαν Facebook Twitter
0

Η Διεθνής Αμνηστία καλωσορίζει τον νέο bisexual Σούπερμαν με την ευχή να υπάρξουν ακόμα περισσότεροι ΛΟΑΤΚΙ+ υπερήρωες.

Πριν από λίγες ημέρες, σε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία των κόμικς, η DC Comics ανακοίνωσε ότι ο Τζόναθαν Κεντ, ο γιος του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν θα εμφανιστεί στο επόμενο τεύχος ως αμφιφυλόφιλος.

Η είδηση κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Πριν από λίγο η Διεθνής Αμνηστία με την σειρά της καλωσόρισε την αλλαγή και όπως έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της στο Twitter «ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερους ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες»

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζον Κεντ, γνωστός ως «ο Υπεράνθρωπος της Γης», θα εμφανιστεί στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου, «Superman: Son of Kal-El #5» ως πρωταγωνιστής σε μια ρομαντική σχέση με τον δημοσιογράφο Τζέι Νακαμούρα.

Η απόφαση να προβληθεί ο σούπερ ήρωας που φοράει τον μανδύα του Man of Steel ως αμφιφυλόφιλος είναι ένα τρανό παράδειγμα της κίνησης των εκδοτών κόμικ να επεκτείνουν το εύρος της εκπροσώπησης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις σελίδες τους.

Τον Αύγουστο, η DC δημοσίευσε ένα τεύχος στο οποίο ο Tim Drake - γνωστός και ως Robin, ο πιστός βοηθός του Batman - εμφανίστηκε επίσης ως αμφιφυλόφιλος.

Άλλοι σημαντικοί χαρακτήρες που εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι οι Batwoman, Harley Quinn και Alan Scott (Green Lantern) και ο Iceman της Marvel, η America Chavez (γνωστή και ως Miss America) και o Northstar, ένας από τους πρώτους ανοιχτά gay χαρακτήρες κόμικς, όταν κυκλοφόρησε το 1992.


Κειμενογράφος του «Superman: Son of Kal-El #5» είναι ο Tom Taylor ("Dark Knights of Steel") ενώ τα σκίτσα επιμελήθηκε ο John Timms ("Harley Quinn").

«Πάντα έλεγα ότι όλοι χρειάζονται ήρωες και όλοι αξίζουν να δουν τον εαυτό τους στους ήρωές αυτούς. Είμαι πολύ ευγνώμων που η DC και η Warner Bros μοιράζονται αυτήν την ιδέα», δήλωσε ο Taylor.

«Το σύμβολο του Σούπερμαν ήταν πάντα το ιδεώδες για την ελπίδα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Σήμερα, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς» πρόσθεσε.

Στο τεύχος, ο γιος του Σούπερμαν, ο Τζον Κεντ, αφού ολοκληρώσει την αποστολή του να σώσει τον κόσμο θα βρει την αγάπη στο πρόσωπο του Τζέι.

«Μιλάμε πολύ για τη δύναμη του DC Multiverse στην αφήγησή μας και αυτό είναι ένα άλλο απίστευτο παράδειγμα» δήλωσε ο Jim Lee, επικεφαλής και εκδότης της DC.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία
NEWSROOM