Η Αστυνομία παραδέχεται το φιάσκο με τον ληστή στη ντουλάπα

Η Αστυνομία παραδέχεται το φιάσκο με τον ληστή στη ντουλάπα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Με μία λιτή ανακοίνωση, η Αστυνομία παραδέχεται το φιάσκο στη ληστεία του Παλαιού Φαλήρου, όπου ένας από τους ληστές κατάφερε να διαφύγει αφότου παρέμεινε κρυμμένος επί 14 ώρες στη ντουλάπα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Σχετικά με τη χθεσινή ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δυο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών».

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί υποτίθεται ότι είχαν κάνει φύλλο και φτερό το διαμέρισμα, όπου διαπράχθηκε η απόπειρα ένοπλης ληστείας, αλλά δεν εντόπισαν τον ληστή στη ντουλάπα. Σύμφωνα μάλιστα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σήμανση είχε πάρει αποτυπώματα από τις πόρτες τις ντουλάπας, αλλά κανείς δεν κοίταξε πιο μέσα.

Το γεγονός ότι ήταν κρυμμένος εκεί αποκαλύφθηκε όταν χθες το βράδυ, η 64χρονη που διέμενε στο διαμέρισμα και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι. Ο γιος της 64χρονης άνοιξε τότε την ντουλάπα, γιατί κάτι μύριζε έντονα, και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του.

Όπως αποδείχτηκε, ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα. Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά. Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία στη συνέχεια, αλλά ήταν πλέον αργά.

Σημειώνεται πως οι ληστές ήταν συνολικά τέσσερις. Είχαν ακινητοποιήσει τη γυναίκα και την οικιακή βοηθό στον 8ο όροφο της πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως. Ο γιος της 64χρονης, ο οποίος έβλεπε από τις κάμερες τη ληστεία, ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία εισέβαλε στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές στα μπαλκόνια και συνέλαβαν τους δύο, στον τέταρτο όροφο. Στη συνέχεια, έψαξαν όλα τα διαμερίσματα σχολαστικά, μέχρι που βρήκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου νεκρό τον τρίτο ληστή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ