Η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου πέρασε δεύτερη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης

Η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου πέρασε δεύτερη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
6

Η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη,εισάγεται δεύτερη στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έχοντας συγκεντρώσει 19.150 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ήταν υποψήφια για δεύτερη φορά μετά από 20 χρόνια. 

«Μόλις σχόλασα από την δουλειά μου και με ειδοποίησαν ότι τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα. Περίμενα ότι θα εισέλθω στην Ιατρική αλλά δεν περίμενα ότι θα βρίσκομαι τόσο ψηλά» είναι οι πρώτες της κουβέντες στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. Η Αλεξάνδρα εργάζεται ως βοηθός μικροβιολόγου σε γνωστό ιατρικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης και έχει κάθε λόγο να νιώθει τριπλή χαρά.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ήθελε πολύ να εισέλθει στην Ιατρική σχολή: «ήταν ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998, αλλά το καταφέρνω τώρα, 20 χρόνια μετά. Η πίστη στο εαυτό μας και συνεχή προσπάθεια είναι το εισιτήριο για να καταφέρεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου, αυτό τον κανόνα ακολούθησα και μάλλον αποζημιώθηκα» εξομολογείται. 

Η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου πέρασε δεύτερη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης Facebook Twitter

Βέβαια δεν ξεχνά να αναφερθεί στην μητέρα της, τον άνθρωπο πρότυπο που ήταν δίπλα της, τη στήριξε σε κάθε προσπάθεια και δυσκολία της ζωής της -ακόμη και όταν την έβλεπε να χάνει το κουράγιο της.

Η Αλεξάνδρα Τζάτσου, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, θυμάται τα συναισθήματα και την απογοήτευση που ένιωσε, όταν το 1998 δεν τα κατάφερε στις εξετάσεις και έβλεπε γνωστούς και φίλους της να έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους φεύγοντας στο εξωτερικό. «Λίγο καιρό μετά έπιασα δουλειά και ξεκίνησε ένας εργασιακός κύκλος στην ζωή μου, αλλά δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου η ιδέα να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο» λέει.

Μας εξομολογείται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται, για να μπορεί να χρηματοδοτεί τις σπουδές της και ότι προς το παρόν δεν σκοπεύει να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, αλλά θα πηγαινοέρχεται μέχρι να δει πώς μπορεί να συνδυάσει εργασία και πανεπιστήμιο.

Είναι αισιόδοξη, δεν φοβάται για το μέλλον και ελπίζει ότι όπως ξεπέρασε όλα τα εμπόδια του παρελθόντος για να εκπληρώσει το μαθητικό της όνειρο, έτσι θα τα καταφέρει και τώρα να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή.

Η Αλεξάνδρα, μέσα στον καταιγισμό τηλεφώνων και ευχών που δέχεται από φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, γυρίζει τον χρόνο πίσω, όταν πριν από δύο χρόνια πήρε την απόφαση να γραφτεί στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, ως «κανονική μαθήτρια συμμετέχοντας στα πρωινά τμήματα του σχολείου».

Όμως για να μπορέσει να παρακολουθήσει το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου, χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ωράριο της εργασίας. «Ευτυχώς οι εργοδότες μου με στήριξαν σε αυτή μου την προσπάθεια, επέλεξα την απογευματινή βάρδια κι έτσι μετά το σχολείο πήγαινα κατευθείαν για δουλειά μέχρι τις εννέα το βράδυ» εξηγεί.

Θυμάται στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της, που κάποιες φορές δοκίμασαν τα όρια της αντοχής της, που την έκαναν να αναρωτηθεί αν θα τα καταφέρει να ανταπεξέλθει ή εάν αξίζει αυτή η κοπιώδης προσπάθεια. «Το ωράριο ήταν εξαντλητικό, έφευγα στις επτάμισι το πρωί και επέστρεφα στο σπίτι στις εννέα και μισή το βράδυ. Κανονική μαθήτρια το πρωί και συνεπής εργαζόμενη από το μεσημέρι και μετά σ'ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον εργασίας» σημειώνει.

Αποκαλύπτει, τέλος, ότι τα κατάφερε χωρίς φροντιστηριακή βοήθεια, αλλά με μοναδικό όπλο την ατομική της προσπάθεια και την βοήθεια των καθηγητών της στο σχολείο, που από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν τις δυνατότητες της και την παρότρυναν να επενδύσει στο εφηβικό της όνειρο.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
συγχαρητήρια για την θέληση, την επιτυχία, την δύναμη, αλλά, 38 + σπουδές + ειδικότητα + ? = >50 σίγουρα μπορείς να κάνεις πολλά και με επιτυχία και σε άλλους τομείς με άμεσο όφελος!
Δεν νομίζω πως μπήκε εκεί για άμεσο όφελος. Πιο πολύ ένα προσωπικό στοίχημα ήταν, ένα μαθητικό όνειρο όπως είπε. Μπορεί να δουλέψει λίγα έτη ιατρός ή (τα πιο πιθανά) να αναβαθμιστεί στην δουλειά της που δεν είναι και άσχετη με την Ιατρική ή απλά να ικανοποιθεί με τις γνώσεις και την όλη εμπειρία. Κάτι σαν τον 84χρονό στην Κρήτη που μπήκε στην Σχολή που πάντα ήθελε. Ακραία περίπτωση αλλά παρόμοια, δεν προσδοκά σε κανένα όφελος αυτός. Η 38χρονη όμως ίιισως και να έχει μία πιθανότητα να κάνει κάτι.
Γνωστή η περιπτωση της και απο παλαιοτερα δημοσιευματα. Τελικα τα καταφερε.Μπραβο της πραγματικα, συγχαρητηρια!Αξιοθαυμαστη η ισχυρη θεληση της, η υπομονι αλλά και η αντοχή της (γιατι χωρις αυτην και να θες, δεν βγαινει τιποτα) 19.150 μόρια δεν βγαινουν ετσι ευκολα (μαρεσει που εκπλησσεται κιολας που με τετοια μορια βρεθηκε υψηλα στην καταταξη). Πρωι σχολειο και μετα δουλεια ειναι πολυ δυσκολο. Συν το διαβασμα σχεδον απαγορευτικο. Ποσω δε μαλλον χωρις φροντιστηρια κιολας. Αυτα να τα βλεπουν μερικοι μαθητες.Τυχερη παντως με το αφεντικο της. Τα περισσοτερα θα ηταν αρνητικά, θα ηταν σαν να λεγανε στην ουσια "χεστηκα, δεν θα αλλαξουμε το προγραμμα στην δουλειά για να δινεις εσυ Πανελληνιες".Ισως ομως χρειαστει η ιδια να αλλαξει κατι. Δεν λεω, ολα καλα που περασε αλλά δεν θα την βγαλει την σχολη ετσι. Λυπαμαι αλλα περα δωθε θαχει τεραστιο οικονομικο κοστος και η Ιατρικη απαιτει πολλη φυσικη παρουσια (εργαστηρια, κλινικες κτλπ) και τα προγραμματα μαθηματων καθε 6μηνο αλλαζουν. Ασε που σιγουρα θα τυχουν μερες με 2 μαθηματα πχ πρωι κ βραδυ και αρα δεν θα μπορει καθολου στην δουλειά να εμφανιστει, βαρδια την αλλαξανε, δεν της δίναν και δα άδεια μετ αποδοχών (όπως δύναται στο Δημόσιο να συμβεί). Αμα μπορει ας βρει καμία στην Θεσσαλονικη έστω ωστε να γλιτωσει τουλαχιστον την αποσταση και τις διαμονές οταν τελικα θαχει χρονο να εμφανιζεται στην Σχολή. Καλή αρχή ναχει η γυναίκα όπως και να έχουν τα πραγματα!
Και εσύ ο πλακατζής του πάρτυ παιδί μου. Περίμενα πιο πολύ αρνητικές αλλά τελικά υπάρχουν και αρκετοί ρεαλιστές που βλέπουν την αλήθεια πως έχει. Δεν υποβιβάζω την θαυμαστή επιτυχία της με όσα είπα. Δεν είναι όμως και ρόδινα ή ρομαντικά όλα. Δεν είναι 18 ετών νέα φοιτήτρια που θα πάει στην πόλη αυτή να ασχοληθεί με την Σχολή και μόνο και να κάνει ζωάρα. Υπάρχουν αντικειμενικές μεγάλες δυσκολίες και δεν φαίνεται νάχει την οικονομική και χρονική άνεση. Ίσως ήταν απλώς ένα στοίχημα, να περάσει επιτέλους εκεί, νάναι γραμμένη και ας το πάρει το πτυχίο όποτε νάναι απλά...