ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Χρυσή Αυγή: Σήμερα διαβιβάζεται στο ευρωκοινοβούλιο το απόσπασμα της απόφασης για τον Λαγό

Χρυσή Αυγή: Σήμερα διαβιβάζεται στο ευρωκοινοβούλιο το απόσπασμα της απόφασης για τον Λαγό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εντός της ημέρας αναμένεται να διαβιβαστεί στο ευρωκοινοβούλιο, μέσω του Αρείου Πάγου, το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, που αφορά τον Γιάννη Λαγό.

Ο Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή. Το απόσπασμα της απόφασης διαβιβάζεται στο ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει αν θα αρθεί η ασυλία του ώστε να συλληφθεί για να οδηγηθεί στην φυλακή.

Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Χθες, σε ανακοίνωσή του, ο Λαγός ανέφερε ότι θα προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, διότι «παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητάς μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση». Ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου «θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και τη μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει», ανέφερε ακόμη.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής- πλην του Χρήστου Παππά που παραμένει άφαντος- αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στη φυλακή.

Έχουν ετοιμαστεί όλα τα φυλακιστήρια, τα οποία σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών που επικαλείται το ΑΠΕ, θα παραλάβει αστυνομικός για να τα επιδώσει στο αρμόδιο τμήμα Μεταγωγών ώστε -λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό- να μη μεταχθούν οι καταδικασθέντες στο Εφετείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των κρατουμένων θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ