Λαγός: Θα επικαλεστώ πρόταση και μαρτυρία της εισαγγελέως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Λαγός: Θα επικαλεστώ πρόταση και μαρτυρία της εισαγγελέως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Facebook Twitter
Λαγός: Θα επικαλεστώ πρόταση και μαρτυρία της εισαγγελέως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Eurokinissi)
0

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο προσφεύγει την επόμενη εβδομάδα, ο Γιάννης Λαγός, που έχει καταδικαστεί για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του δε, θα επικαλεστεί και την πρόταση και την μαρτυρία της εισαγγελέα Οικονόμου προς υπεράσπισή του.

Η ανακοίνωσή του Γιάννη Λαγού αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Μετά το πέρας της "δίκης" δηλώνω ότι θα προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου δια παντός νομίμου τρόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

»Ανακοινώνω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδος προσφεύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διότι παραβιάστηκε και το τεκμήριο αθωότητας μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση.

»Ήδη κατέθεσα αγωγές κατά τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που προσέβαλαν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και της ΕΣΔΑ.

»Στην διαδικασία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και την μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου προκάλεσε αρκετά σχόλια κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, ερχόμενη δε, και σε αντίθεση με την έδρα.

Η εισαγγελέας αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της αθώωσης όλων των κατηγορουμένων από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και είχε χαρακτηρίσει «μεμονωμένα περιστατικά» τη δολοφονία Φύσσα και τις άλλες βίαιες επιθέσεις των Χρυσαυγιτών.

Μεταξύ άλλων της ασκήθηκε κριτική γιατί δεν ανέφερε πως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμού, το 2015 ενώ επικριτικά ήταν τα σχόλια εναντίον της όταν ζήτησε να δοθεί αναστολή στις ποινές των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ