Σε ισχύ θα βρίσκεται έως και τις 7 Ιανουαρίου το νέο lockdown και η προβλεπόμενη απαγόρευση μετακινήσεων στην χώρα. 

 

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση, κατά την εφετινή εορταστική περίοδο, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως και τις 05:00 και ανώτατο όριο 9 ατόμων, από δύο οικογένειες, στα ρεβεγιόν. Παρότι η απαγόρευση της μετακίνησης από νομό σε νομό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ προβλέπεται εξαίρεση για τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες. 

 

Συγκεκριμένα η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται α) από και προς την εργασία, β) για λόγους υγείας, γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας, δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

 

Σε ότι αφορά τους φοιτητές το ΦΕΚ αναφέρεται σε ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών. 

 

Από την εφαρμογή του παρόντος εξαιρείται η μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε το ΦΕΚ εδώ

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr