ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Με πορτοκαλί χρώμα είναι «καλυμμένο» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας στον εβδομαδιαίο χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για τον κορωνοϊό την Πέμπτη.

Με πράσινο παραμένει πλέον μόνο μία περιοχή στην Ελλάδα. Με «πράσινο» δηλαδή, ποσοστό θετικότητας μικρότερο του 4% και αριθμός νέων κρουσμάτων μικρότερος των 25 ανά 100.000 πληθυσμού αποτυπώνονται μόνο τα νησιά του Ιονίου. Συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες, μόνο μια μικρή επαρχία της βόρειας Νορβηγίας και η Ισλανδία βρίσκονται επίσης στο «πράσινο».

Η Ελλάδα είναι χρωματισμένη «πορτοκαλί», μαζί με τη Φινλανδία, τη Δανία, μεγάλο μέρος της Νορβηγίας και περιοχή στα βόρεια της Ιταλίας. Όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο «κόκκινο», δηλαδή καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Να σημειωθεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Δείκτης θετικότητας

Στο «πράσινο» βρίσκεται επίσης ολόκληρη η Ελλάδα όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο».

Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας Facebook Twitter

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζούμπερι: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος που προσπάθησε να σώσει ηλικιωμένο

Ελλάδα / «Ακούμε ξαφνικά βοήθεια, βοήθεια»: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος στο Ζούμπερι προσπαθώντας να σώσει λουόμενο

«Παλεύαμε μια ώρα μέσα στο νερό. Ο αέρας λυσσομανούσε. Τα κύματα πρέπει να ήταν περίπου δυο μέτρα εκείνη την ώρα. Είχαμε κουραστεί πολύ» η μαρτυρία γυναίκας που βοήθησε τον ηλικιωμένο που πνιγόταν
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Λύτρα: Απάντηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά την εντολή για τον πειθαρχικό έλεγχο

Ελλάδα / Υπόθεση Λύτρα: Η ηγεσία του Αρείου Πάγου απαντά στις επικρίσεις για τον πειθαρχικό έλεγχο κατά δικαστών

«Εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο»
LIFO NEWSROOM