Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Με πορτοκαλί χρώμα είναι «καλυμμένο» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας στον εβδομαδιαίο χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για τον κορωνοϊό την Πέμπτη.

Με πράσινο παραμένει πλέον μόνο μία περιοχή στην Ελλάδα. Με «πράσινο» δηλαδή, ποσοστό θετικότητας μικρότερο του 4% και αριθμός νέων κρουσμάτων μικρότερος των 25 ανά 100.000 πληθυσμού αποτυπώνονται μόνο τα νησιά του Ιονίου. Συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες, μόνο μια μικρή επαρχία της βόρειας Νορβηγίας και η Ισλανδία βρίσκονται επίσης στο «πράσινο».

Η Ελλάδα είναι χρωματισμένη «πορτοκαλί», μαζί με τη Φινλανδία, τη Δανία, μεγάλο μέρος της Νορβηγίας και περιοχή στα βόρεια της Ιταλίας. Όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο «κόκκινο», δηλαδή καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Να σημειωθεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Δείκτης θετικότητας

Στο «πράσινο» βρίσκεται επίσης ολόκληρη η Ελλάδα όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο».

Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας Facebook Twitter

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ