Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία Facebook Twitter
0

Το δεύτερο κύμα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων προχωρά ομαλά με ελάχιστα προβλήματα, επεσήμανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος επανέλαβε πως στις 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και ξεκινούν τα δρομολόγια από και προς τα νησιά με την τήρηση των ισχυόντων κανόνων.

Ως προς την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ωστόσο οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή Δευτέρα.

Ο υφυπουργός τόνισε πως υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι στα τελωνεία της χώρας και πως χθες δεσμεύτηκαν 850.000 μάσκες που δεν πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια καταλληλότητας.


Αναφερόμενος σε όσους έρχονται από το εξωτερικό, ισχύει το μέτρο της 14ημερης καραντίνας που έχει παραταθεί έως τις 31 Μαΐου. Όπως είπε, αυτή την στιγμή είναι σε καραντίνα πάνω από 3.000 συμπολίτες μας. Ο ίδιος τόνισε πως, μετά από δύο μήνες, προσγειώθηκε χθες η πρώτη πτήση της Lufthansa.

Καταλήγοντας τόνινσε πως η μέχρι στιγμής προσπάθεια της Ελλάδας για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι θετική και αναγνωριζεται διεθνώς. Επισήμανε μάλιστα πως οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Ελλάδα / Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Πρόκειται για την «πρώτη σύγχρονη λέσχη στην καρδιά της Αθήνας», όπως περιγράφεται ο νέος χώρος που φιλοδοξεί να εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής στην αστική καθημερινότητα, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, την ευεξία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο σχεδιασμό υπό το πρίσμα της ευζωίας
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Κατά τη διάρκεια του 2024, η Μουρτζούκου είχε εμφανιστεί επανειλημμένα σε εκπομπές, επιμένοντας ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και πως «εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει»
LIFO NEWSROOM