24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Χαρδαλιάς: Ο επαναπατρισμός δεν είναι γενικός - Αφορά Έλληνες με ειδικούς λόγους

Χαρδαλιάς: Ο επαναπατρισμός δεν είναι γενικός - Αφορά Έλληνες με ειδικούς λόγους Facebook Twitter
2

Τα τελευταία στοιχεία για τα έκτακτα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ, τους επαναπατρισμούς και τις αναστολές πτήσεων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε με μία εξέλιξη που όπως είπε, κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά μας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Με τη δυνατότητα που θα έχουν οι πολίτες να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό, καθώς τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση. Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από αύριο Κυριακή 29/3 στις 3 το πρωί έως τις 15/4 στις 3 το πρωί αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία. Αλλά και τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Ως προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εξωτερικό και ζητούν επαναπατρισμό τους, εξήγησε πως «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για τη χώρα μας» και πως η διαδικασία αυτή αφορά τους ανθρώπους που έχουν «πολύ ειδικούς λόγους» να επιστρέψουν στην Ελλάδα. 

«Ειδiκές περιπτώσεις είναι οι έγκυες, όσοι έχουν μείνει άστεγοι κλπ. Χτες επέστρεψαν από το Χίθροου 30 άτομα με προβλήματα υγείας. Δεν γίνεται γενικός επαναπατρισμός, οφείλουμε να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία στη χώρα» επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Έκανε δε, ειδική μνεία στους εθελοντές, χαρακτηρίζοντας την ανταπόκριση των πολιτών για εθελοντική προσφορά «συγκινητική» και γνωστοποιώντας πως οι αιτήσεις των επίδοξων εθελοντών ξεπερνούν τις 10.000. 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντικρουόμενες απόψεις για τους «τσαμπουκαλεμένους» Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο Λονδίνο
Ελλάδα
2

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντίνα Μαγδαλιανίδη, επιζώσα Τεμπών: «Παίρνω φάρμακα για τους εφιάλτες, βλέπω ότι καίγομαι»

Ελλάδα / Ντίνα Μαγδαλιανίδη, επιζώσα Τεμπών: «Παίρνω φάρμακα για τους εφιάλτες, βλέπω ότι καίγομαι»

«Το τρένο είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται και να πέφτουν πράγματα πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έγινε το ατύχημα είναι πώς θα αντιδράσει η μαμά μου σε αυτό, πώς θα ζήσουν με αυτό η αδερφή μου η γιαγιά μου»
NEWSROOM
Τέμπη, ένας χρόνος μετά: Το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ελλάδα / Τέμπη, ένας χρόνος μετά: Το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Το δυστύχημα των Τεμπών αποτελεί μια από τις πιο πένθιμες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μια υπόθεση, ένα έγκλημα –όπως το χαρακτηρίζει η κοινή γνώμη– που χρήζει διαλεύκανσης, ώστε να μην ξανασυμβεί.
NEWSROOM