Χαρδαλιάς: Fake news τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ 12-6 π.μ και για τους άνω των 65

Χαρδαλιάς: Fake news τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ 12-6 π.μ και για τους άνω των 65 Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για τη δεύτερη φάση μετά από 42 ημέρες μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε π0ως η κατάσταση θα αξιολογείται καθημερινά και προσεκτικά η μετάβαση θα γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων. Κλειδί για την επιτυχία είναι η ατομική ευθύνη και η πειθαρχία, διεμήνυσε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στα fake news που, όπως είπε διακινούνται τις τελευταίες ώρες. Όπως ξεκαθάρισε, δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους συμπολίτες μας άνω των 65 χρόνων. Υπάρχει μόνο σύσταση, για την δική τους προστασία, να κινούνται λιγότερο.

Επίσης, όπως τόνισε, δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 έως τις 6 το πρωί, όπως διακινούν κάποιοι. Αυτό που ζητείται από τους πολίτες, διευκρίνισε ο ίδιος, είναι η άσκοπη μετακίνηση τις συγκεκριμένες ώρες, που πάντως δεν συνδέεται με την επιβολή προστίμου.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως από αύριο εξαιρούνται από τον κατάπλου σκαφών που ισχύει σε όλη τη χώρα, τα μικρά σκάφη έως 7 μέτρα, στα οποία επιτρέπεται να αποπλεύσουν για ερασιτεχνική αλιεία και για κολύμβηση των επιβατών τους στην ανοιχτή θάλασσα με τις εξής προϋποθέσεις:

  • της μη προσέγγισης σε νησί,
  • της μη παραμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας,
  • της τήρησης της ελάχιστης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των επιβατών σ'αυτά.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ