Χαρδαλιάς: Εντός ωρών η ΚΥΑ για τα σχολεία - Τι προβλέπεται για μάσκες και κυλικεία

Χαρδαλιάς: Εντός ωρών η ΚΥΑ για τα σχολεία - Τι προβλέπεται για μάσκες και κυλικεία Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Την έκδοση ΚΥΑ για σχολεία και λοιπές εκπαιδευτικές μονάδες προανήγγειλε σήμερα, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς

  

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία, μεταξύ άλλων, ρυθμίζεται η χρήση μάσκας και ο τρόπος λειτουργίας των κυλικείων.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών. Οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα. Παράλληλα σημείωσε πως οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα θα παίρνουν απουσία.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και πως πρέπει να διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και ροφήματα. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις κατά την αναμονή τους στην ουρά του κυλικείου. Παράλληλα, το προσωπικό των κυλικείων θα πρέπει να απέχει από την εργασία αν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και γαντιών.

Αναφορικά με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών αυτά θα λειτουργήσουν με τους κανόνες οι οποίοι θα ισχύουν στις σχολικές μονάδες. Στα Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) θα γίνεται χρήση της διαφανούς ασπίδας προσώπου, ανέφερε ο υφυπουργός.

Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, γενικά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Συγκεντρωτικά στοιχεία 

 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στις 6 Σεπτεμβρίου ενεργά στην Ελλάδα ήταν 3.978 κρούσματα. Συνολικά 1.395 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο, ενώ άλλοι 5.867 ανάρρωσαν κατ' οίκον. Στις πύλες εισόδου, από την 1η Ιουλίου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου είχαν γίνει 451.908 έλεγχοι σε σύνολο 3.53.035 εισερχομένων στη χώρα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 972.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη o ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169 κρούσματα και έναν νέο θάνατο κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Παράλληλα 42 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.   

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ